Inför Fenerbahce – Antalyaspor

Ska det äntligen bli en seger efter sju raka utan? Skadeläget ser mycket bättre ut än på länge. Diego Lugano förväntas göra comeback i mittförsvaret vilket är ett gott tecken då försvaret har varit under stor kritik de senaste matcherna.

Förhoppningsvis kan Luganos återkomst skapa en stabilitet längst bak. En annan som också förväntas starta matchen är Deivid de Souza som troligtvis inleder på högerkanten. Med Alex avstängd kan det öppna upp för två anfallare i startelvan. Dani Güiza och Semih Sentürk står närmast till hands.

Långtidsskadade Ugur Boral och Ali Bilgin samt Özer Hurmaci och Gökhan Gönül ser också ut att missa matchen. Även Cristian Baroni är ett frågetecken.

***

Egentligen kvittar det vilka som spelar för Fenerbahce för det viktigaste är att vilka det än blir som gör det måste höja sig flera snäpp om det ska bli någon vinst över Antalyaspor. Ibland undrar man om flera av spelarna förtjänar att dra på sig Fenerbahcetröjan. Sju raka utan någon seger är ett katastrofalt resultat för en storklubb som Fener och det krävs en förändring på det under söndagskvällen annars finns det en stor risk att man börjar ifrågasätta ledningens arbete.

Ledningen har i stort sett under hela säsongen försvaret truppen och sagt att man håller för ett ligaguld osv, men snacka kan vem som helst göra. Man måste även upp till bevis och matchen mot Antalyaspor blir just en sådan. Galatasaray ligger redan fem poäng före och skulle man tappa poäng samtidigt som ärkerivalerna vinner kommer det gapet att öka, vilket fansen inte alls kommer att tycka om.

***

Inbördes möten

Lagen har mötts 29 gånger innan där Fener har vunnit 20 gånger, Antalya 3 gånger och 6 gånger har det slutat oavgjort. Fener har gjort 56 mål mot Antalyas 23.

Fenerbahce har annars ett stort övertag mot Antalya på hemmaplan där man har vunnit de 13 senaste matcherna.Så allt annat än en Fenerbahce seger på söndagskvällen vore en stor sensation.

Se upp för

Det är mycket snack om Daniel Güiza. Kommer han att stanna kvar eller försvinna efter säsongen? Vilket fall som helst har han mycket kvar att bevisa varför han blev skyttekung i La Liga för ett par år sedan. Han kan nog inte betala tillbaka allt som Fenerbahce investerade i honom men om han skulle börja göra många mål under våren och eventuellt vinna ett mästerskap till klubben så vore mycket räddad. För till målchanser kommer han till, det enda som saknas är att han får in bolljäveln!

***

Trolig startelva

Volkan Demirel

Bekir Irtegün —- Diego Lugano — Fabio Bilica — Andre Santos

Deivid de Souza — Emre Belözoglu — Deniz Baris — Vederson

Daniel Güiza — Semih Sentürk

***

Matchen startar 18.00 (19.00 lokal tid) och sänds som vanligt på Lig TV som nås bäst via DigiTurk WebTV

Det går även självklart att se matchen gratis och det gör man på en av de flera streamsändningar som nätet har att erbjuda, men här kan kvalitén variera dock.