Inför: Galatasaray – Ankaragücü

I den 25:e omgången av Turkcell Süper Lig tar Galatasaray emot Ankaragücü i en mycket viktigt match för Galatasaray. Efter Bursaspors starka inledning av andra halvan av TSL är det otroligt tajt i toppen av tabellen och tajtare har den blivit på grund av att ledaren har ändrats flera gånger dom senaste veckorna. Detta har gjort att Besiktas som ett tag såg avsågade ut är tillbaka och 4 lag ser nu ut att göra upp om ligatiteln. Igår spelade 1 av 4 lag match och det var Fenerbahce som kryssade på bortaplan mot Genclerbirligi vilket ger Galatasaray, Besiktas och Bursaspor chansen att ta in och skapa lite poängavstånd ner till Fener. Bursaspor ligger med 2 matcher mindre på samma poäng som Fener och vid seger idag mot Manisaspor kan man gå förbi Fener. Besiktas ligger 1 poäng bakom Fener och spelar imorgon mot Denizlispor och en seger där för ”Dem svarta örnarna” skulle innebära att man går förbi Fener. Idag spelar dock Galatasaray som med en match mindre spelad gentemot Fener har 1 poäng mer, en seger idag skulle med andra ord innebära att man får en lucka på 4 poäng.

Men det gäller då att verkligen vinna mot Ankaragücü som är en joker i årets Turkcell Süper Lig, med en trupp som innefattar spelare som Geremi och Darius Vasell har man blandat och gett otroligt mycket. Men faktum kvarstår att man är svåra att göra mål på, men som tur vad är dom inte så bra på att göra mål heller, förutom mot Galatasaray. Ankaragücü vann nämligen årets första drabbning på 19 Mayis i Ankara med hela 3-0 efter ren propaganda fotboll. Kan man återupprepa bedriften idag mån tro?

Statistiskt sett har Galatasaray inte lyckats vinna i 3 av 4 matcher som Arda inte spelat i denna säsong, vilket innebär att matchen idag statistiskt sett kan bli svår att vinna. Lägger man dessutom till hur det gick i den första matchen mellan lagen är det rent av läskigt att följa matchen ikväll som Galatasaraysupporter då det är så jäkla ovisst. Milan Baros kanske får lite speltid och det vore då underbart att se Milan igen. Han är så otroligt efterlängtad efter sin skada som han ådrog sig i den första minuten på Kadiköy då Emre tacklade honom och bröt ett ben i foten som vars funktion är att man ska kunna röra tårna. Efter en lång rehab period har han enligt rapporter sagt att han är redo för 45 minuter, vilket är positivt. Han behöver speltid nu framöver när det är ett så pass svårt skede av ligan.

Idag väntar Ankaragücü, nästa omgång väntar Trabzonspor och veckan därpå väntar Fenerbahce i ett mycket viktigt derby på Ali Sami Yen. För att ha ett bra utgångsläge inför matcherna mot Trabzonspor och Fenerbahce gäller det att Galatasaray presterar i afton och det hoppas jag innerligt att man gör, HAYDI ASLANLARIM!

Plats: Ali Sami Yen
Datum: 14 Mars 2010, Avspark 18:00 svensktid.
Domare: Kuddusi Müftüoğlu; Adil Sinem, Ali Saygın Ogel 4. Hakem: Zafer Demir
Avstängda: Arda Turan (Galatasaray), Jan Rajnoch (Ankaragücü)

TV: Digiturk (Lig TV)