Inför Genclerbirligi – Fenerbahce

Skadeläget ser allt ljusare ut och i stort sett hela truppen bortsett från långtidsskadade Ali Bilgin och Ugur Boral samt den avstängde lagkaptenen Alex de Souza reste till Ankara tidigare under dagen där match mot Genclerbirligi med Labinot Harbuzi i laget väntar.

Följande spelare är med på resan; Volkan Demirel, Volkan Babacan, Mert Günok, Diego Lugano, Fabio Bilica, André Santos, Bekir İrtegün, Gökçek Vederson, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu, Cristian Baroni, Selçuk Şahin, Deniz Barış, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Dani Güiza, Semih Şentürk, Gökhan Ünal, Deivid de Souza.

Det måste vara en oerhört lättnad för Christoph Daum att ha de flesta spelare tillgängliga igen efter en jobbig period där flera spelare gick skadade och inte kunde spela matcher. Fener som bröt sviten på sju raka utan segrar i den senaste matchen mot Antalyaspor blickar nu mot Genclerbirligi där endast seger gäller för spelarna i jakten på det efterlängtade guldet. Det mest intressanta inför matchen är att Fenerbahce har inte förlorat mot Genclerbirlig på HELA 16 matcher. Den senaste förlusten var under säsongen 2000-2001 där Gencler vann med 3-1. Sedan dess har Fenerbahce vunnit tolv gånger och fyra gånger har det slutat oavgjort. I den senaste matchen var det återigen Fenerbahce som var det starkare laget och lyckades vinna med 3-0 i en match där Gencler bjöd upp till bra spel och det kan vi nog också förvänta oss under lördagskvällen.

Thomas Dolls (tränaren i Genclerbirligi) lag är ett av seriens bästa lag när det kommer till det egna spelet men tyvärr har laget inte fått utdelning om man jämför med exempelvis Bursaspor, som är ett annat lag som spelar bra men som också har det rätta flytet att vinna matcher.

I bortalaget ser det som sagt allt ljusare ut på skadefronten och med endast Alex de Souza borta ur den ordinarie startelvan kan man ställa upp med ett riktigt starkt lag. Men fotbollsmatcher avgörs inte på pappret utan det gäller för spelarna att åter hitta tillbaks till det fina spel vi såg i början av 2010 om det ska bli någon vinst mot Genclerbirligi.

Eller varför inte upprepa det fina spelet från i höstas mot just Genclerbirligi efter en tid med dåligt spel?

***

Trolig startelva

Volkan Demirel

Gökhan Gönül  Diego Lugano  Fabio Bilica  Andre Santos

Mehmet Topuz  Emre Belözoglu Cristian Baroni Özer Hurmaci

Daniel Güiza Semih Sentürk

***
Matchen startar 18.00 svensk tid och sänds som vanligt på Lig TV som går att ordna via DigiTurk WebTV om man inte väljer att titta på ett av de flera stream sändningar som finns tillgängliga på nätet