"Jag vill bli en äkta Fenerli"

Det säger mittfältskämpen Emre Belözoglu i det senaste numret av Fenerbahce Gazetesi, rent översatt Fenerbahce tidningen. När Emre flyttade hem till Turkiet efter sina år i Europa trodde nog många att han skulle åter hamna i Galatasaray, klubben som han hade spenderat den större delen av sin karriär i men så blev det inte. Emre skrev istället på ett fyra år långt kontrakt med rivalerna Fenerbahce vilket fick många Galatasaray fans att reagera. I samband med flytten till Fener visade det sig också att han sedan barnsben varit en stor Fenerbahce supporter. Dessa ord kommer alltså från en spelare som gav sitt allt när Galatasaray dominerade den turkiska fotbollen i slutet av 90-talet. Dessutom var han med om den historiska segern i Köpenhamn när Arsenal besegrades i finalen av UEFA cupen.

Och nu säger Emre i det senaste numret av Fenerbahce Gazetesi att han mer än gärna vill bli en äkta Fenerbahceli genom att göra mål mot Galatasaray i derbyt om ett par veckor. Och det får nog den mest fanatiske Galatasaray supportern att rasa ännu mer. Tänk er själva scenariot om Emre skulle lyckas med sin dröm. Att få göra ett mål, kanske en avgörande sådan för Fenerbahce på ett fullsatt Ali Sami Yen stadion mot det lag som han i stort sett inledde sin karriär i och tillbringade många goda år i. Något säger mig att hemmafansen inte kommer att bli speciellt glada.

***

Nedräkningen kan börja. 17 dagar kvar till derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce.