Landslagsnytt

Det turkiska U-18 landslaget som kommer att möta Ukraina i två träningsmatcher under den här veckan lyckades vinna den första av matchen två tidigare under dagen med hela 3-0. Målskytter blev Recep Berk Elitez, Ufuk  Özbek och Ömer Ali Şahiner.

Andra matchen mot Ukraina spelas den 18:e mars. Båda matcherna spelas på Kamil Ocak stadion i Gaziantep.

Följande spelare är uttagna i truppen

Gökay IRAVUL, Recep Berk ELİTEZ, Okan ALKAN (Fenerbahçe), Orhan GÜLLE, Sezer ÖZMEN  (Beşiktaş A.Ş.), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Okan SALMAZ, Cem ÖZDEMİR (Adanaspor A.Ş.), Oğulcan GÖKÇE, Caner AKGÜN (Altay), Burak HALİL (Kocaelispor), Ali DERE (Konyaspor), Onur KARAKABAK (Mersin İdman Yurdu), Ömer KAHVECİ (Adana Demirspor), Hasan Ahmet SARI (Trabzon Karadenizspor A.Ş.), Ömer Ali ŞAHİNER (Konya Şekerspor), Nurettin KAYAOĞLU, Ufuk ÖZBEK (FC Schalke 04), Ensar Enes BAYKAN (A. Bielefeld),  Gökay IŞITAN (Hamburger SV), Engin BEKDEMİR (Porto), Deniz MEHMET (West Ham United).

***

Samtidigt som det turkiska U-18 landslaget träningsspelar hemma i Turkiet förbereder det turkiska U-17 landslaget  sig inför den avslutande ”elite round” i kvalet till EM-slutspelet som spelas under Maj månad ((18:e till 30:e) i Liechtenstein. Turkiet har hamnat i grupp 5 tillsammans med Wales, Norge och Frankrike, som också kommer att stå som värdland för gruppen. Det finns sammanlagt åtta grupper i sista kvalrundan där endast gruppettorna går vidare till EM-slutspelet. Turkiet kvalificerade sig till ”elite round” genom att komma etta i samma grupp som bl.a. Tyskland.

Spelschemat för Turkiets grupp ser ut som följande

26.03.2010

Frankrike – Turkiet

Wales – Norge

28.03.2010

Turkiet – Wales

Frankrike – Norge

31.03.2010

Wales – Frankrike

Norge – Turkiet

Förbundskaptenen Abdullah Ercan har tagit ut följande spelare som kommer att presentera den turkiska landslagströjan i Frankrike under ett par dagar i slutet av Mars.

Artun AKÇAKIN, Çağrı TEKİN, Onur YAVUZ (Gençlerbirliği), Baran YARDIMCI, Bilal GÜLDEN (Ankaraspor A.Ş.), Muhammed Alperen UYSAL, Sadık ÇİFTPINAR (Galatasaray A.Ş.), Erhan KARTAL (Denizlispor),  Mehmet TOPÇU (Fenerbahçe), Furkan Selim ÜNLÜ (Kayserispor), Metin AYDIN (MKE Ankaragücü), Okay YOKUŞLU (Altay), İlker SAYAN (Dardanelspor A.Ş.), Oğuzhan AZĞAR (Samsunspor), Okan DERİCİ, Aykut ÖZER (Eintracht Frankfurt), Taşkın ÇALIŞ (B.Mönchengladbach), Servan TAŞTAN (FC Metz), Andaç GÜLERYÜZ (Herta Zehlendorf), Rıdvan ARMUT (Rot Weiss Essen).

Spelarna är födda 1993 och senare. Fem av spelarna kommer från tyska klubbar medan en håller till i Frankrike.

Vi på Turkisk fotboll kommer givetvis att uppdatera om hur det får för våra unga turkiska landslagsspelare!