Mycket viktig seger!

Fenerbahce tog ikväll en mycket viktig seger i jakten på ligaguldet. Ingen större kvalité förutom Daniel Güizas långskott i den första halvleken som också blev matchens enda mål. Fenerbahce har fortsatt stora problem i anfallsspelet men återigen gör backlinjen med Diego Lugano i spetsen ett bra arbete. Volkan Demirel hade inte mycket att göra under matchens gång och kunde hålla nollan för tredje matchen i rad.

Som sagt, det finns mycket kvar att arbeta med i anfallsspelet men försvarsspelet har nog inte varit bättre än så här under hela säsongen. Men trots det är 1-0 ledningar alltid farliga och det räcker bara med ett skitmål för att motståndarna ska kvittera. Fener måste bli bättre på att döda matcher och då gäller det att komma till avslut. Det känns som om det saknas någon spelidé när bollen väl kommer upp utan spelarna agerar mest på instinkt och då är det slumpen som avgör. Ikväll var det Güiza som valde att gå ner för att hämta bollen (som för övrigt fick en utmärkt passning av Andre Santos) för att sedan testa på skott. Utöver det här skottet har Fenerbahce inte mycket att komma med och var under stora delar av andra halvleken rejält tillbaka pressade även om Gaziantepspor inte kom till några farliga avslut.

Men, men ikväll ska man inte vara alltför kritisk utan glädjas över de tre poängen som gör att Fenerbahce fortsatt är med i jakten på det efterlängtade ligaguldet. Hellre dåligt spel och tre poäng än fint spel och noll poäng!

Laget har nu 52 poäng i tabellen, lika många som Besiktas och skuggar både Galatasaray och Bursaspor, som har en match mindre spelad i toppen av tabellen.

Målet

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NAYZgzkFGcQ]