Notiser från den turkiska fotbollen: Bursa tilldelas segern!

Tidigare under dagen meddelades det att Bursaspor kommer att stå som segrare i matchen mot Diyarbakirspor som fick avbrytas förra veckan pga bråk. Bursa tilldelas segern med 3-o och får alltså tre poäng och ligger nu etta i tabellen med 55 poäng, 2 poäng före Galatasaray, 3 poäng före Besiktas och 6 poäng före Fenerbahce.

***
Den turkiska fotbolls disciplinnämnden delade även tidigare under dagen ut sina straff för det som har hänt under veckan i den turkiska fotbollen. Mest anmärkningsvärda är att Besiktas fick böter på 15 000 turkiska lira för deras supportrars agerande under matchen mot Istanbul B.B.

Andra straff som delades ut var bl.a. att anfallaren Recep Berk Elitez från Fenerbahces A2 lag fick tre matchers avstängning samt att Trabzonspors A2 lags tränare Taner Yilmaz fick två matchers avstängning.

***

Ankaragücüs offensiva mittfältare Metin Akan som hoppade in under matchen mot Galatasaray bara för att bli utbytt någon minut senare har drabbats av en svår skada som kommer att hålla honom borta från fotbollen i upp till sex veckor.