På spelarjakt!

Det verkar som om mötet med Guus Hiddink bådar gott inför framtiden. Både Oguz Cetin och Engin Ipekoglu som kommer att samarbeta med Hiddink ska nämligen ut och resa i Europa de närmaste dagarna för att följa upp ett par namn som eventuellt kommer att dyka upp i landslaget den närmsta tiden. Oguz Cetin reser till Tyskland under torsdagen för att först se mötet mellan Wolfsburg och Rubin Kazan i Europa League där han kommer att följa de tre turkiska spelarna i det ryska laget, Gökdeniz Karadeniz, Hasan Kabze och Fatih Tekke. Sedan beger han sig till Freiburg för att följa mötet mellan Freiburg och Mainz i Bundesliga. I den matchen kommer han att följa den 21-årige mittbacken Ömer Toprak som spås en lysande framtid.

Medan Oguz Cetin spenderar ett par dagar i Tyskland kommer Engin Ipekoglu först att resa till Belgien för att följa matchen mellan Standard Liege, där Sinan Bolat spelar och grekiska Panathinaikos. Därefter kommer även han att ta sig till Tyskland och Bundesliga för att titta på tvillingmötet mellan Hamit- och Halil Altintop som spelar i respektive Eintracht Frankfurt och Bayern München. Efter den matchen kommer han att åter bege sig till Belgien för att titta på ytterligare en match med Sinan Bolat innan han reser hem till Turkiet igen.

***

Ömer Toprak

Det här känns väldigt spännande måste man säga. Att två personer som kommer att arbeta väldigt nära ihop med Guus Hiddink reser ut i Europa för att se hur det går för de turkiska spelarna. Det mest intressanta med det här måste ändå vara att Oguz Cetin beger sig till Freiburg för att följa den lovande mittbacken Ömer Toprak på plats. Det är bara att hoppas på att Ömer spelar bra den här dagen så att han kan komma med i landslaget där efterfrågan efter duktiga backar är stor. Sedan hoppas vi också självklart på att det kommer fler sådana här resor i framtiden.