Tre matcher utan publik!

Det blev straffet för Diyarbakirspor när den turkiska discplinsnämnden PFDK meddelade sitt beslut tidigare under kvällen gällande skandalmatchen mellan Diyarbakirspor och Bursaspor för ett par dagar sedan. Förutom tre hemmamatcher utan publik kommer laget att få betala böter på 40 000 turkiska lira vilket är ungefär 200 000 svenska kronor. Dessutom fick en ledare i klubben en avstängning på 30 dagar.

***

Vad ska man säga? Med tanke på omständigheter blir väl straffet inte värre än så här. Jag undrar vad för straff ett annat lag, antingen i Turkiet eller utomlands hade fått om publiken hade kastat in hundratals föremål på planen, bl.a. stora stenar. Det ska ju inte finnas på kartan att publiken skall kunna få in stenar på arenan men tydligen så lyckas man med det i Diyarbakir, hur? det kan man bara spekulera. Men jag hoppas verkligen att dessa människor som ställer till med problem inser vilka stora problem det innebär för FOTBOLLEN i staden. Här har man fått upp ett lag till högsta ligan i landet och då har man också värvat ett antal utländska spelare och så får dessa spelare som kanske aldrig har varit i Turkiet innan få uppleva sådana här saker. Det finns inga ord när sådant här inträffar inom fotbollen. Inte första gången och absolut inte sista gången heller, tyvärr.

***

Hur det blir med matchen mellan Diyarbakir och Bursa som fick avbrytas efter en drygt kvartsspel återstår att se, det ryktas i medierna att Bursa kommer att tilldelas segern samtidigt som Diyarbakirspor blir av med poäng. Men det är som sagt bara rykten och ingenting som är bekräftat. Vi återkommer så fort vi vet något om detta.