Två brassemål inledde helgens omgång

Gaziantepspor och Trabzonspor spelade 1-1 för en liten stund sedan där brassen Beto gav hemmalaget ledningen efter ett fint anfall där även Jorginho och Zurita var inblandade. Det såg ut som om hemmalaget skulle gå mot en seger men inhopparen Alanzinho ville något helt annat. I slutminuterna av matchen gick han en gyllene chans att dra till med högerfot och som han gjorde det, målvakten Mahmut som annars gjorde en kanonmatch var chanslös och 1-1 var ett faktum. Alanzinho fick sedan ett gult i samband med målet då han tog av sig tröjan.

***

Anmärkningsvärt innan matchen var att Trabzonspor endast ställde upp med en utländsk spelare i startelvan, vilket är mycket ovanligt i dagens fotboll. I och med den sena kvitteringen från Alanzinho innebär det att Trabzonspor nu inte har förlorat på åtta matcher och en stor del av det ligger tränaren Senol Günes bakom. Återigen visar han fingertoppskänsla där en inhoppare räddar laget.

***

Måste även skriva ett par meningar om domarens insats. Som de flesta vet har turkiska domare fått ta mycket skit bland fans och media den senaste tiden men ikväll gjorde, kanske Turkiets bästa domare just nu, Cüneyt Çakır en strålande insats. Cüneyt Çakır har den senaste tiden fått mycket internationella uppdrag som vi har skrivit om tidigare och kan eventuellt bli Turkiets enda representant i fotbolls-VM i Sydafrika.

***

Betos mål

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=robFvMDCm9M]

Alanzinhos mål

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sZWvdbk2UdI]

***

Gaziantepspor 1-1 Trabzonspor (1-0)

Stadion: Kamil Ocak
Domare: Cüneyt Çakır, Serkan Ok, Orkun Aktaş

Gaziantepspor: Mahmut, Deumi, Tolga, Ivan, Serdar, Murat, Zurita, Erman, Olcan (Dk. 80 Ahmet Arı), Jorginho (Dk. 73 Hakan Bayraktar), Beto (Dk. 66 Julio Cesar)

Tränare: Jose Couceiro

Trabzonspor: Onur, Ferhat (Dk. 46 Alanzinho), Song, Giray, Ömer, Sezer, Selçuk (Dk. 78 Teofilo), Serkan, Engin (Dk. 62 Gabric), Burak, Umut Bulut
Tränare: Şenol Güneş

Gula kort: Engin Baytar, Selçuk İnan, Alanzinho (Trabzonspor), Tolga, Erman (Gazientepspor)