Vad håller förbundet på med?

Det är mycket kring Diyarbakirspor för tillfället. Som vi rapporterade för ett par dagar sedan blev det så att Bursaspor tilldelades segern med 3-0 i matchen som blev uppskjuten för någon vecka sedan. Och idag kom ytterligare en dom för Diyarbakirspor att deras match mot Istanbul B.B. förra veckan som avbröts vid ställningen 0-1 kommer att stå sig och därmed undviker klubben regeln som säger att om en klubb som bestraffas med två 0-3 förluster under en och samma säsong skall skickas ner en division på en gång. Det är mycket märkligt att samma förbund som beslutar att Bursaspor ska tilldelas segern med 3-0 pga av ”fansens” uppträdande inte tar samma beslut i matchen mot Istanbul B.B. där Diyarbakirspor ”fans” stormade planen och mer eller mindre tvingande hemmaspelarna och domaren att springa för sina liv.

Domaren Hüseyin Göçek kritiserades hårt efter den matchen att han aldrig återupptog matchen när ”fansen” var tillbaka på sina platser och det kan vara en anledning till att man inte tog samma beslut. Istället kommer 1-0 att stå sig som slutresultatet trots att det återstod flera minuter kvar av matchen. Om man nu inte tänker bestraffa Diyarbakirspor med en 0-3 förlust kan man väl då spela klart matchen? Varför man helt plötsligt ändrar i reglerna mitt under en pågående säsong är som sagt mycket märkligt och det visar bara vilken inkompetens det finns i det turkiska fotbollsförbundet. Antingen följer man de regler som finns eller så gör man det inte. Den här domen innebär alltså att Diyarbakirspor får fortsätta spela i den högsta ligan och kan då om man får resultaten med sig undvika en nedflyttningsplats även om man ligger just nu under strecket.