99 % av logerna sålda

Aslantepe växer sakta men säkert och igår kom veckans bilder upp och man kunde direkt se skillnader i byggandet. Det går väldigt snabbt just nu och när man följer bygget vecka in och vecka ut blir man så otroligt nöjd när man ser förändringar i bygget. Idag noterade jag hur branta övre etaget verkligen är, det är riktigt bra lutning och jag som gillar tajta arenor och närhet till spelet gillar verkligen ideén med branta läktare.
Det enda negativa jag nu börjar märka är att det är ett väldigt stort glapp mellan etage 1 och 2, dock kommer glappet antagligen att bli mindre då logerna får sina stolar etc, dessutom lär det vid match hänga en hel del flaggor, hoppas jag i alla fall, vilket då inte skär av etagen för mycket. Annars finns det en stor risk att man skär av supportrarna i ett undre och övre etage och det kan ofta ge negativa effekter på ”klacken”, men jag hoppas det blir bra till slut och att supporterföreningarna kan ordna till en bra plats på arenan där man har en ordentlig klack. Nedre etaget består av många rader och det finns många platser att stå på, men jag hade helst sätt att ena kortsidan blivit som på Westfalen. En rak kortsida utan etagefördelning där man verkligen får en klackkänsla, men vi får se hur man löser det, ska bli intressant.
Förstå annars när arenan är klar och fullsatt, tänk er att ni står på planen, likt bilden nedan och tittar upp mot läktarna. Ungefär 52 tusen rödklädda vilda turkar hoppar, sjunger, ryter och skriker åt dig. Vilken känsla, vilken magi…

Annars var det kul att idag läsa att logerna är till 99 % utsålda, det är nu endast 2 loger som inte är sålda och detta genererar bra med pengar till klubbenskassa. Dessutom har över 30 % av VIP platserna på långsidorna sålts och här hoppas man på lite rusning när säsongen närmar sig. Noterbart är att cirka 6 tusen av 52 tusen platser kommer att gå till slipsnissar, med andra ord mycket med folk som inte sjunger, skriker och gapar. Dock generar dessa pengar till klubben och det tackar vi för. Totalt är VIP-platserna och logerna värda 120 miljoner dollar.