Aslantepe växer så det knakar

Det är med stor spänning man som Galatasaraysupporter väntar på att den nya arenan ska bli klar, hela fotbolls Turkiet väntar spänt på att få se den nya arenan stå klar och det tuffar nu på ordentligt på byggområdet. Man har beräknat att ungefär 90 % av skelettet även kallat det grova bygget är klart och det är för mig otroligt kul att höra i alla fall. Man har på det nedre etagen börjat placera ut betongen och i stort sett hela nedre etaget av arenan har nu fått betongrader, likt vi kan se på bilden nedan.

Vi ser även på bilden ovan att man nu börjat bygga det övre etaget och inom 1 månad ska skelettet för övre etaget var klart. Som ni ser kommer arenan vara uppbyggd i 2 etage, ett nedre och ett övre, som avskiljs av 2 våningar med loger. Redan idag är över 50 % av dessa loger sålda.

På planen ligger just nu bjälkarna som ska sättas upp för att hålla taket uppe. Dessa kommer man sätta upp med hjälp av en stor lyftkran som man kommer att bygga i arenan, då det inte går att köra in någon sådan stor lyftkran genom portarna.

För att påvisa hur stor denna lyftkran verkligen är så kan ni på bilden nedan se ena larvfoten som är på väg in på arenan. Detta ”däck” måste köras in av en lastbil och man får genom bilden en liten förståelse för hur stor denna lyftkran som man kommer att sätta upp taket med faktiskt är.

Se övriga bilder från den 28:e Mars HÄR