Ceyhun minut-för-minut

Bilden är tagen Felix Rimfrost.

I kvällens match mellan Assyriska och Öster valde jag att specialstudera den offensiva mittfältaren som mot alla odds dök upp i Assyriska för drygt en månad sedan. Det var ingen vidare fotbollsväder då det blåste rätt så rejält blandat med snö och regn på Södertälje fotbollsarena som lockade bara drygt 1 500 åskådare den här kvällen.

Ceyhun med nr. 90 på ryggen inledde matchen till vänster på mittfältet men hade egentligen en fri roll då han rörde sig fritt över hela planen (mest på den offensiva delen). Tanken är väl att Ceyhun ska smyga sig inåt plan så att det blir fri yta för den offensiva vänsterbacken Stefan Batan.

Minut för minut

2′ Redan i inledningen av matchen ser man vilken stor spelare Ceyhun är när han så när var väldigt nära att frispela Göran Marklund men försvarare stod i vägen den gången.

13′ Tio minuter senare är han i farten igen när han driver upp bollen för att sedan avsluta men skottet går precis utanför målvaktens vänstra stolpe

25′ Ceyhun slår Assyriskas första hörna

26′ Orsakar en frispark sedan han taktiskt drar ner Östers vänstermittfältare Freddy Borg

Vid den här tidpunkten märker man också hur Ceyhun Eris har bytt plats med Besara  och har nu istället högerkanten som sin utgångsposition.

28′ Ny hörna som dock nickas bort från Öster försvaret

34′ Driver upp bollen i anfallet men misslyckas med den sista passningen

Har nu också bytt tillbaka till vänsterkanten.

35′ Driver upp bollen återigen och skapar en möjlighet för Assyriska men skottet fastnar på försvaret

38′ Hittar Göran Marklund med en mycket fin öppnade passning som i sin tur är väldigt nära att ge hemmalaget ledningen i matchen

Halvtidsvila. Ceyhun Eris är långt ifrån 100 % matchform men spelar ändå ett spel som sänder klara signaler inför framtiden, att det här kommer bli MYCKET bättre. Bättre fotbollsspelare i Superettan får man leta efter. Det ska nog vara om Henke Larsson väljer att göra comeback i Landskrona BOIS tröjan vilket inte är så troligt.

(Undertecknad missade de första tio minuterna av andra halvleken)

Men så som kommentatorerna sammanfattar så har han tydligen öppnat andra halvleken med snabba, fina tillslag.

Det är nu jag märker också att Ceyhun Eris har bytt plats med Göran Marklund som har fått ta en utgångsposition till höger om mittfältet medan Ceyhun får en mer direkt roll som släpande anfallare i en fri roll bakom Mattias Genc i Assyriska anfallet.

60′ Drar på sig en frispark, återigen en taktiskt frispark på Freddy Borg

64′ Vänder snyggt bort Vidarson på planhalvan och sätter därefter igång ett anfall

67′ Tappar bollen på egna planhalvan men Öster lyckas inte skapa någon farlighet

70′ Slår en hörna som nickas rakt på Östers målvakt

77′ Ceyhuns första mål i Superettan och Sverige. Det är Göran Marklund som slår in ett fint inlägg till Mattias Genc som i sin tur tar ner den till Ceyhun som klipper till på halvvolley. Bollen letar sig in bakom målvakten och första målet är ett faktum, ett klassmål signerad en klasspelare!

79′ Nu är Ceyhun verkligen på gång. Tar sig fram på offensiv planhalvan och spelar sedan in bollen till Genc som i sin tur spelar till Östlundh som är nära att få in bollen.

80′ Hörna som blir ofarlig

82′ Slår en fripark som nickas av Torstensson rakt  i målvaktens famn

83′ Ny frispark, till vänster om straffområdet som blir till en hörna

84′ Ceyhun slår hörnan men ingen Assyriska spelare möter upp bollen

85′ Fint inlägg till Genc som tyvärr är offside

88′ Blir utbytt till stående ovationer

Sammanfattning

Som skrivet, Ceyhun är inte i 100 % matchform men visar redan nu att han kommer att bli en viktig spelare för Assyriska i fortsättningen. Som jag också skrev innan så är det ingen som kan mäta sig med hans fotbollskunnande i Superettan. Ceyhun är tom för bra för Allsvenskan (om man nu kan skriva så).

Gör det matchavgörande målet, skapar målchanser både åt sig själv och sina lagkamrater. Assyriska fansen har mycket gott att se fram emot under säsongen.

Ser dock stundtals loj ut på planen och gör inte mer jobb än han behöver. Men han är inte här för att jobba defensivt utan skapa mål framåt vilket han har lyckats bra med hittills. På tre matcher har det blivit ett mål och en assist.