Dagens ligafotboll: Viktiga poäng för bottenlagen

Efter 2-2 hemma mot Sivasspor ska det nu mycket till om Besiktas ska ha någonting med guldstriden att göra. Chanserna till det försvann redan i förlusten mot Fenerbahce förra veckan men efter dagens oavgjorda match hemma mot Sivas ser det ut som om laget får koncentrera sig på att försvara fjärdeplatsen i ligan (Trabzonspor ligger bara 5 poäng efter med en match mindre spelad.)

Det ska tilläggas att Besiktas fortfarande har en chans att vinna titeln men då krävs det segrar i alla tre matcher som återstår samtidigt som Bursaspor får ta max 1 poäng, Fenerbahce max 2 poäng samt Galatasaray 6 p. Ni ser själva, det ser väldigt mörkt ut även om det såklart finns ett litet hopp kvar.

***

Samtidigt som Besiktas fortsatte att tappa poäng i toppen av tabellen tog både Manisaspor och Sivasspor väldigt viktiga poängen i botten där Diyarbakirspor var det laget den här helgen som fick tre poäng gratis i ”matchen” mot Ankaraspor. Manisaspor lyckades mycket överraskade besegra Kayserispor på bortaplan med 2-1 med Sivas som sagt tog en fin skalp mot Besiktas på bortaplan. I Manisas 2-1 seger över Kayseri gjorde Ariza Makukula för övrigt sitt 20:e mål för säsongen.

Denizlispor däremot som hade en liten chans att klara sig kvar i ligan ser att göra Ankaraspor sällskap till Bank Asya till nästa säsong. Laget har 9 poäng upp till Sivas ovanför strecket med tre matcher kvar att spela, alltså Denizli måste vinna tre raka samtidigt som Sivas förlorar tre raka.

I dagens fjärdematch åkte Genclerbirligi på en 0-2 förlust mot Antalyaspor. Det var hemmalagets första förlust på sex matcher. Labinot Harbuzi spelade hela matchen och ska enligt rapporterna ha gjort en bra match.

I den 7:e minuten testade Harbuzi på ett skott som målvakten Ömer räddade.

I den andra halvleken låg Harbuzi bakom två målchanser som Genclerbirligi inte kunde utnyttja.