Där dog fotbollen…

Fabio Bilica där har ni personen i fråga som just stod för årets skandal i Turkisk Fotboll och som med sitt idiotiska beteende lyckades sabotera all trovärdighet och underhållning från våran fotboll. Denna brasse eller vad han nu är lyckades på egen hand förstöra turkiska domarkårens anseende och lyckades förhindra en kvitteringen i en av årets mest kritiska matcher.

Efter att han orsakat en straff gör han något så pass ofattbart att han går och sparkar upp straffpunkten. Den vita runda yta där BJK spelaren ska lägga bollen sparkar han sönder och skapar en grop på den tidigare plana ytan. 9 gånger lyckas han sparka på punkten och får ingen som helst bestraffning för det. Med tanke på att han får ett gult kort för att han tar ner BJK spelaren ska han klart och tydligt få ett andra gult kort och på så sätt få en lindring utvisning. Men domaren väljer att blunda för det hela trots att han ser skapelsen.

Det är dessutom helt otroligt att Bilica när straffen ska slås väljer att springa till domaren och visa att ”kolla domaren, bollen är inte på punkten” eller i gropen kanske han menar? Domaren väljer dessutom att lägga bollen i gropen och Bobo får under skandalförhållanden slå en straff.

En match som varit ganska okej och som inte varit speciellt gruffig, urartar där med och korten börjar därefter att flyga i luften. Dock kunde vi fått se det mångdubbla antalet i luften, men domaren Hüseyin Göcek lyckas sänka sitt betyg något ordentligt när han håller en så dålig och varierande nivå på sina domslut. Säkerligen lär han nu inte få döma på ett par veckor och det med all rätt.Att han dessutom gör Fabian Ernst rött kort för en armbåge som han inte blåser frispark för är mycket, mycket underligt. Armen tar aldrig i ansiktet och Emre filmar klart och tydligt enligt bilderna, domaren behöver 6 sekunders betänketid innan han väljer att blåsa och gå till Ernst med det röda.

Frågan är nu om Bilica får flera matchers avstängning eller inte, LigTv visade det klart och tydligt, detta ska straffas hårt, eller är det okej att sabotera spelplanen på detta sätt, samt hur lågt betyg domaren kommer få. Varför får inte Cüneyt Cakir våran bästa domaren döma dessa matcher TFF? Bara för att Fener inte gillar honom måste ni tillåta att den domare med mest kompetens tar matcherna som är mest kritiska och som behöver en rättsskipare av högre klass.