Denizlispor tog chansen

Denizlispor tog en väldigt viktig seger tidigare under söndagen när man besegrade Eskisehirspor. Stor matchhjälte för hemmalaget blev Emil Angelov som gjorde matchens enda mål.

Segern innebär att laget nu har 21 poäng och är nu bara 5 poäng efter Sivasspor som ligger närmast ovanför strecket.

***

I en annan match under söndagen såg den gamle skyttekungen Cenk İşler tillsammans med anfallslöftet Şahin Aygüneş till att Kasimpasa vann på hemmaplan över Ankaragücü med 2-0. Bägge anfallarna har nu gjort sex mål var i ligan den här säsongen.

För Ankaragücüs del som ligger i botten av tabellen men på relativt säker mark har storsatsningen under januari månad då flera utländska spelare (bl.a. Geremi) värvades till klubben inte gett någon positiv reaktion. Snarare tvärtom skulle jag säga då flera baklängesmål har skett sedan ett par av dessa nyförvärv agerat nonchalant vid ett par tillfällen.

Det ska  bli mycket intressant att se hur Ankaragücü agerar under sommaren. Klubben har visat att man kan locka till sig både meriterade tränare- och spelare och frågan är om den franske tränaren Roger Lemerre som skrev på ett halvårskontrakt stannar kvar till nästa säsong? Hur det än blir så är jag övertygad om att klubben med sina ekonomiska muskler kommer att locka till sig ett par välkända namn under sommarens tranferfönster.