Det blev Trabzonspor

Trots att Antalyaspor vann den andra matchen med 1-0 räckte det inte till för vidare avancemang då Trabzonspor vann den första matchen med 2-0. Antalya ska dock inte skämmas för sin insats utan enligt rapporterna gjorde laget en bra insats där Serge Djiehoua blev matchens enda målskytt. Efter matchen sa Trabzonspors tränare Senol Günes att Antalyaspor var det bättre laget.

***

Det här innebär att det blir Fenerbahce och Trabzonspor som möts i finalen av turkiska cupen den 6:e Maj. Just det datumet är väldigt speciellt när det gäller klubbarna då det var precis 14 år år sedan som Fenerbahce krossade Trabzonspors drömmar om ett ligaguld. Trabzon som ledde ligan vid tillfället var mycket nära att bli mästare men förlorade mot just Fenerbahce på hemmaplan med två matcher kvar av säsongen vilket i sin tur betydde att Fenerbahce istället vann sin 13:e ligatitel.

***

Speldatum för finalen är klart sedan tidigare men var den skall spelas är fortfarande oklart. Istanbul Atatürk Olympiska stadion nämns som ett alternativ medan Şanlıurfa GAP Arena är ett annat alternativ. För mer information av den sistnämnda arenan, klicka här!