Efterspelet

Gårdagens derby mellan Fenerbahce och Besiktas var en av säsongens tuffaste matcher, bokstavligen talat. I sju tidigare mötet lagen emellan så hade bara två röda kort på sju matcher delats ut men igår hann domaren visa ut tre spelare samt ge varning till åtta andra innan han blåste av matchen. Och nu har diskussionen om vad som egentligen pågår i turkisk fotboll dragit igång på allvar.

Representanter för Besiktas gick ut med sin kritik mot det turkiska fotbollsförbundet direkt efter matchen och tidigare under dagen kunde man läsa i media att klubben nu bjuder in förbundet för vidare diskussion.

***

Vad derbyt kommer att få för efterspel återstår att se men klart är det att turkiska domare inte klarar av att döma i så här pass stora matcher och därför borde förbundet syna sin egen domarverksamhet så att den blir starkare. Nu händer det liknande situationer i övriga världen också men det känns som om det är snäppet värre i Turkiet där domarna på något sätt påverkas så pass mycket av allting som är kring matcherna att man springer runt på planen som ett par yra höns.

Och det håller inte i längden. Det hade varit trevligt om ett derbyt kunde någon gång spelas utan att det ska vara så himla mycket snack om domaren dagen efter.