EM-kval: Förlust för U19-landslaget

Turkiska landslaget chanser att nå EM-slutspelet i Frankrike senare detta år ser inte alls bra ut efter dagens förlust mot Spanien med 2-3.

För vidare avancemang krävs nu seger mot Norge i den sista matchen samtidigt som Spanien tappar poäng mot Azerbajdzjan. Bollen är rund och allting kan givetvis hända men det ska mycket till om Spanien ska tappa några poäng mot det svagaste kortet i gruppen.

I dagens match tog Spanien ledningen redan i den 8:e minuten men Turkiet kvitterade några minuter senare. I slutet av första halvlek tog Spanien återigen ledningen men bara någon minut efter paus höll sig anfallstalangen Muhammet Demir och kunde få in kvittering. Men det skulle inte stå sig länge då Spanien återigen tog ledningen drygt tio minuter in i halvleken.

Dagens andra match i gruppen slutade 1-1 mellan Norge och Azerbajdzjan.

Turkiet 2-3 Spanien (1-2)

0-1 Keko

1-1 Necip Uysal

1-2 Thiago

2-2 Muhammet Demir

2-3 Oriol

Stadion: Eskişehir Atatürk

Domare: Antony Gautier (Fransa), Nicolas Pottier (Fransa), Milan Minic (Sırbistan)

Spanien: Alex, Planas, Pulido (Dk. 57 Mallo), Marc, Oriol, Oscar Sielva (Dk. 80 Isco), Thiago, Daniel Pacheco (Dk. 89 Kiko), Montoya, Keko, Rochina.

Turkiet: Özkan Karabulut, Okan Alkan, Özgür Çek (Dk. 65 Soner Aydoğdu), Volkan Dikmen, Emrah Yollu, Necip Uysal, İsmail Haktan Odabaşı (Dk. 76 Berk Elitez), Ali Kucik, Emre Çolak (Dk. 46 Muhammet Demir), Onur Karakabak, Orhan Gülle.

Matcher och tabell

Turkiet 2-0 Azerbajdzjan

Norge 1-1 Spanien

Azerbajdzjan 1–1 Norge

Turkiet 2–3 Spanien

Spanien – Azerbajdzjan

Turkiet – Norge

  1. Spanien, 4 p
  2. Turkiet, 3 p
  3. Norge, 2 p
  4. Azerbajdzjan, 1 p