Turkisk domarteam i Europa League

Den turkiske domaren Cüneyt Çakır har tidigare under säsongen dömt fyra matcher i UEFA Europa League. Tydligen har han gjort det så bra att han nu för förtroende som huvuddomaren i matchen mellan Fulham och Hamburg imorgon kväll.

Till sin hjälp kommer han att ha Bahattin Duran och Tarık Ongun som linjedomare. Halis Özkahya kommer att vara fjärdedomare medan Hüseyin Göcek och Bülent Yıldırım kommer att agera som extradomare bakom varsin målbur.

Detta får ses som en stor framgång  för den turkiska domarkåren som har fått ta emot mycket skit den senaste tiden.

Att UEFA väljer att lita sig på dessa herrar bevisar bara hur tufft det är att vara domare i ett land (Turkiet) där tre klubbar (Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray) har såpass stor makt att man på ett eller annat sätt påverkas. I deras fall är det oftast negativt.

Vi får hoppas att det går bra för våra turkiska domare och att de i fortsättningen får fler uppdrag att ta sig an.