Fenerbahce 1 Besiktas 0: En tuff kamp

Fenerbahce vann slaget om Istanbul med 1-0 och tog därmed ytterligare steg i kampen om ligaguldet medan Besiktas med största sannolikhet är borta från guldstriden även om det finns en teoretisk chans kvar.

Fenerbahce fick en drömstart i matchen sedan Alex givit hemmalaget ledningen redan i den första minuten och efter det målet så fanns det bara ett lag på planen och det stavas F E N E R B A H C E. Det var bara rena tillfälligheter att laget inte gjorde ytterligare mål i chans då det fanns gott om. Både Güiza och Alex hade fina chanser att utöka ledningen på men bollen vill inte studsa åt rätt håll.

I den andra halvleken var det en jämnare kamp mellan lagen där det var Besiktas som hade bästa chansen att göra mål på men Bobo missade straffsparken eller det var så att Volkan Demirel gjorde en strålande räddning.

Andra halvlek handlade tyvärr mest om tråkiga scener där det blev inte mindre än tre röda kort. Den första på Fabian Ernst som mycket fult attackerade Emre med sin armbåge och det var bara ren tur att Emre inte fick sitt ansikte krossat. De två andra röda korten delades ut till Ibrahim Toraman och Vederson sedan dessa haft en egen match, verbalt i slutet av matchen. Efter ett snack med linjedomaren valde huvuddomaren att plocka fram det röda kortet och visade ut bägge spelarna.

***

Det mest positiva från den här matchen var ändå hur stabilt backlinjen i Fenerbahce spelar. Tillsammans med Volkan Demirel i målet har man nu hållit nollan i sex raka matcher vilken måste vara någon form av ett rekord. Om någon vet hur rekordet ser ut var snäll och skriv det i kommentators fältet, tack!

Besiktas hade knappt någon målchans och förutom skottet på straffsparken så hade man inte någon farlig skott på mål när jag tänker efter. Diego Lugano är återigen matchens bästa spelare i mina ögon, bättre försvarare i Turkiet får man leta efter. Det ska bli väldigt spännande att se hur han sköter sig i sommarens VM där han kommer att spela mot några av världens bästa spelare. Återigen är jag också positiv överraskad över hur stabil Andre Santos är i defensiven.