Fenerbahce 2 Kayserispor 0: Säker seger

Fenerbahce tog en mycket komfortabel seger mot Kayserispor med 2-0 efter mål av inhopparen Gökhan Ünal i den första halvleken samt ett nickmål av Diego Lugano i början av andra halvleken. Laget hakar därmed på Bursaspor på i kampen om ligaguldet och ligger just nu tre poäng efter överraskningslaget, lika många poäng som det var innan den 28:e omgången.

På läktaren

Noterbart är att den franske backlegenden Lilian Thuram satt på läktaren, tydligen befann sig på semester i Istanbul med sin familj.

Matchen

Christoph Daum kom till spel med exakt samma elva som i förra veckan slog Galatasaray på bortaplan. Det var ett tag snack om att Daniel Güiza skulle stå över matchen pga skada. Nu fick han ändå inte spela länge då han var tvungen att kliva av i den 28:e minuten.

Matchen började med ett rasande tempo från hemmalagets sida och trots att det inte ens hade gått tio minuter av matchen radades det upp målchanser. Emre försökte två gånger, Alex likaså men målvakten i Kayserispor, den kamerunske landslagsmålvakten Souleymanou Hamidou var på alerten redan från start. Dessutom var Mehmet Topuz inblandad i en straffsituation i början av matchen som domaren valde att fria. Det här var den bästa starten vi fick se av Fenerbahce under hela säsongen. Att spelarna ville göra ett snabbt ledningsmål var det ingen snack om.

Tyvärr sjönk tempot en aning ju längre halvleken led men det skulle inhopparen Gökhan Ünal ändra på när han klev in i den 28:e minuten istället för en skadad Güiza. Direkt satte han fart och visade med sitt rörliga spel att han ville ha bollen. Och det dröjde inte länge förrän han hittade målet fint framspelad av lagkaptenen Alex de Souza.

Den andra halvlek var bara två minuter gammal när mittbacken Diego Lugano höll sig framme vid en hörna och nickade in 2-0 till Fenerbahce. Hörnan slogs som vanligt av Alex som därmed gjorde sin andra målgivande passning under matchen.

Efter målet drog Fenerbahce ner på tempot och kontrollerade matchen till slutsignalen. Kayserispor hade inte mycket till eget spel men fick ändå till ett farlig skott som Volkan Demirel var bra med på. Och det var i princip det enda som bortalaget bjöds på för ett stark kämpande Fenerbahce spelade behärskat och kunde till slut ta en säker seger.

Matchens bästa spelare

Diego Lugano – Ingen snack om saken! Återigen gör han en stormatch som ser till att laget håller nollan för sjätte matchen i rad!? Lugano spelar för dagen så bra att det smittar av sig på resten av backlinjen. Kayserispors skyttekung Ariza Makukula såg bara irriterad ut och efter den här matchen var det nog folk som började undra om han har verkligen gjort 18 mål på 20 matcher under den här säsongen?

Fenerbahce 2-0 Kayserispor

Stadion: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Domare: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Ekrem Kan

Fenerbahce: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre (Deniz min. 87), Özer (Vederson min. 90), Alex och Güiza (Gökhan Ünal min. 28)
Avbytare: Volkan Babacan, Bekir, Deivid, Semih
Tränare: Christoph Daum

Kayserispor: Souleymanou, Saidou, Toledo, Aydın, Hakan (Bayram min. 70), Shawky (Cangele min. 76), Serdar, Mehmet Eren, Abdullah, Troisi, Makukula.
Avbytare: Gökhan, Hasan Ali, Ömer Hasan, Semih Aydilek, Furkan
Tränare: Tolunay Kafkas

Målen: Gökhan Ünal (dk. 33), Lugano (dk. 47) (Fenerbahçe)
Varningar: Makukula, Serdar, Saidou (Kayserispor), Mehmet Topuz (Fenerbahçe)