Fenerbahce och Galatasaray till USA?

Det är redan bekräftat att det turkiska landslaget åker på turné till USA i slutet av Maj för att spela tre landskamper mot USA, Tjeckien och Nordirland. Nu ryktas det även om att både Fenerbahce och Galatasaray kommer att resa till USA under sommaren för att delta i en turnering som kan komma att kallas ”New York Football Challenge” turneringen har tidigare varit känd under namnet ”World Series of Football” och är en årlig turnering med flera europeiska klubbar. Turneringen förväntas spelas på den nya arenan Red Bull Arena, som invigdes för drygt en månad sedan.

Ingenting är bekräftat ännu men representanter för både Fenerbahce och Galatasaray verkar sugna på idén att spela ett derby på amerikansk mark då båda klubbarna har ett stort stöd i landet. Red Bulls direktör Erik Stover har även bekräftat att Fenerbahce är ett av lagen som kan komma att delta i turneringen.

Arrangörerna bakom ”New York Challenge Football” jobbar just nu för fullt med förberedelserna inför turneringen som planeras till juli månad. Klubbar som ryktas vara aktuella är Juventus, Napoli, Newcastle, Everton, Bolton, Fulham, Galatasaray, Fenerbahçe, Sporting Lisbon, Porto och Atletico Madrid.

Vet inte om några turkiska klubbar har varit på turné i USA överhuvudtaget men visst låter det här mycket spännande. Ett derby mellan Fenerbahce och Galatasaray hade säkerligen varit kul för de som hejar på lagen där borta. Dessutom hade det gett mycket reklam för den turkiska fotbollen på andra sidan Atlanten.