Förbannelse …………..?

Det är nog många Fenerbahce supportrar, inklusive mig som undrar över varför Daniel Güiza som en gång i tiden vann skytteligan i La Liga med 27 mål har så svårt att göra mål i Turkiet? Nyförvärvet som kostade över 100 miljoner kronor att köpa loss från spanska Real Mallorca har verkligen inte levt upp till förväntningarna. I varje fall när det gäller till antalet mål för chanser har det funnits gott om men tyvärr så har bollen inte gått åt rätt håll.

En syn vi får se allt för ofta!

Och efter de grova missarna i de två senaste matcherna kan man börja undra om det vilar någon förbannelse över honom? Det är bara att ta en titt på dessa två chanser som påminner väldigt mycket om varandra. Den första är hämtad från förra veckans derby mot Besiktas medan den andra är från helgens match mot Kasimpasa.

Mot Besiktas

(Från 2.45 till 3.10)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Htd3m6RGZgg]

***

Mot Kasimpasa

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vf0JXgiSnYc]

Detta är inget unikt vad gäller Daniel Güiza som sedan han hämtades från Spanien har avlöst missade chanser med missade chanser. Även om han vartannat visat att han kan göra mål (vilket som också fått en och annan tro att det nu ska lossna ordentlig) så har han aldrig hållit en jämn nivå som behövs i en klubb som Fenerbahce.

Nu är klubben trots det på väg att vinna ligaguldet och bara det får en att undra om klubben kommer att bestämma sig för att behålla honom även till nästa säsong vilket skulle vara förödande med tanke på klubbens ambitioner att gå långt i Champions League. Inget ont gentemot Daniel Güiza. Det är en bra anfallare som trots alla sina missade chanser åtminstone kommer till avslut (sen att bollen inte går in är en annan femma) MEN för att Fenerbahce ska lyckas riktigt bra ute i Europa så behöver man en anfallare som gör många och då menar jag väldigt många mål både inom landets gränser men framförallt utanför landets gränser och det har Güiza visat att han inte kan. Han har på 16 matcher ute i Europa gjort 6 mål vilket är alldeles för dåligt.

Klubben men framförallt Christoph Daum har gång på gång hyllat den spanske anfallaren (trots alla han missade chanser), vilket egentligen är rätt så förståeligt då en klubb sällan uttalar sig negativt om någon eller några spelare. Men trots det att man vill och försöker stå bakom Güiza och trots att om laget skulle vinna ligaguldet så finns det bara en sak att göra.

Tacka Güiza för hans tid i klubben och låta han gå vidare i karriären, samtidigt som man kollar efter nyförvärv på andra håll.