Galatasaray spelade bra

Det var längesedan Galatasaray spelade så pass bra som man gjorde igår mot Manisaspor, för första gången denna vår (notera vår) spelade man enkel fotboll och vågade ta för sig. I inledningen av säsongen spelade Galatasaray en otroligt fin fotboll där man vågade ta för sig och spelade bollen längst med marken, den fotbollen försvann när Milan Baros blev tacklad av Emre på Sukru Saracoglu och Baros blev skadad, men efter tjeckens återkomst har vi nu återigen börjat få se bra fotboll och det visar vad viktigt det är med en bra anfallare. Baros är ligans bästa anfallare kan man lungt säga. Han gör mål och det i massor, men det bästa med Baros och det som gör honom till den bästa anfallaren i ligan är hans spelförståelse. Han har en sån blick i spelet och då han har farten i fötterna är det så otroligt kul att se honom in action.

Det är tråkigt att han har en tendens att filma, inte så mycket som Italienarna och Brassarna, men han faller ibland lite lätt och börjar av någon okänd anledning alltid tjafsa med domaren efteråt när han inte får frispark. Men den bäste kan inte vara perfekt!

Igår gjorde han återigen mål för Galatsaray. Han gjorde 2-0 målet, som egentligen är Ardas, men för att säkerställa att ingen försvarare skulle hejda bollen från att gå i mål, pangade han upp bollen i nättaket. Dessutom fick han till några bra projektiler som Manisas duktige målvakt kunde rädda med nöd och näppe.

Galatasaray spelade igår som ett lag och med en tanke, Keita och Santos var bra dom också och frågan är om inte Santos spelat till sig ett kontrakt i Galatasaray, frågan är om klubben är villig att betala pengarna för honom till Tottenham. Jag skulle sätta en slant på att om Gio gör ett mål för GS, så kommer han garanterat att få stanna, för det är det enda som saknas för honom, ett mål, det där lilla extra i sista momentet.

Som Galatasaray supporter kan man vara nöjd idag, laget spelade upp sig och har nu 2 raka vinster efter en tung svacka. Nästa omgång är på hemmaplan mot Bursa, dags att visa Bursa att Istanbul regerar?