GS slaktar konkurrenterna

Aziz Yildirim har under sin tid på presidentposten ständigt hållit hakan högt och ofta skrutit om hur Fener är störst vackrast och bäst vad gäller ekonomi, men nu detta år har han blivit slaktad på alla sätt och vis av Galatasaray med Yigit Sardan i spetsen. Yigit Sardan som bland annat har sjösatt projekt som GSbonus, GSbiljoner.com och nya GSTV, har visat sig vara en riktigt bra affärsman och man förstår varför hans personliga affärer har varit så blomstrande. Han verkar ha ett sinne för affärer och det har han nu visat när Galatasaray redovisar sitt halvårsresultat. Räknar man in värvningarna av Keita, Elano, Franco, Santos och Jo har Galatasaray lyckats gå med en vinst på 64.4 miljoner lira och detta är mycket… MYCKET anmärkningsvärt. Klubben som för några år sedan hade svårt att betala ut löner har äntligen förstått värdet med sitt märke och nu är man verkligen på G gällande den ekonomiska biten.

Fener redovisade en vinst på 34 miljoner det senaste halvåret och det är endast hälften av vad GS fått ihop det senaste halvåret, dessutom har då Galatasaray 1 mycket viktigt projekt på G, nämligen att köpa tillbaka aktierna för klubben och på så sätt äga klubben helt och hållet utan aktieägare, vilket då skulle innebära att GS får del av alla vinst och slipper tunga utgifter i ekonomin.

Fruktan om att missa pengarna i Champions league skrämde mig ordentligt, men Yigit Sardan har bevisat att detta skepp ska byggas ordentligt från grunden och flyta ordentligt. Förstå nästa säsong när vi börjar spela i nya arenan vilka möjligheter Yigit kan förvalta, om han inte redan har börjat göra det.