Hüseyin Göcek bör inte döma derbyn

Hüseyin Göcek är en mycket omdiskuterad domare i Turkiet efter senaste derbyt och återigen är det efter att han dömer ett derby som diskussionerna tar vid igen om hur bra/dåliga turkiska domare är. Trots att han ofta lyckas skapa rubriker får han fortsätta döma viktigt matcher och detta är i mina ögon ett stort mysterium. Faktum är att det är ett stort tryck på domaren på Sükrü Saracoglu, men det gäller då att ha domare som har sinne för det, som kan klara trycket som uppstår och inte dras med likt Göcek har en tendens att lyckas med. Det är inte bara Göcek som viker för trycket, en annan domare är Bunjamin Gezer som alltid har en tendens att skapa rubriker oavsett arena han dömer på.

Göcek lyckas göra missar som är så pass grundläggande att det är pinsamt. När Lincoln får något år sedan knorrade in en frispark hade Göcek lyckats med fenomenet att ställa sig bakom Lincoln och visa för indirekt frispark bakom ryggen på honom, för ett domslut som helt klart är direkt. Lugano som stämplar Baros och domaren blåser för farligt spel, men då det är en träff i låret på Baros ska det inte vara indirekt, utan gult kort och direkt för en allvarlig förseelse.

Notera i videon när han drar upp armen, den är inte uppe när han ger domslutet, utan efter att han tagit plats bakom(?) Lincoln, drar han upp armen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U4JyzvBTmzE]

Nu i matchen mellan Fener och BJK lyckas han återigen stå för nya skandaler och skapar nya rubriker. Det är dags att TFFs domaravdelning tar tag i problemet och ser till att höja nivån på sin personal. Det är odugliga domare som Göcek och Gezer som förstör hela domarkårens anseende med sina dåliga ageranden vid matcher och dubbelmoral. Bort med parasiterna och låt domare med välvilja som brinner för sitt yrke få chansen att visa sig istället för att harva med dessa sopor!