Inför Besiktas – Trabzon: Helgens hetaste möte

Helgens hetaste möte i Turkiet spelas helt klart på Inönü stadion där hemmalaget Besiktas tar emot Trabzonspor. För Besiktas del handlar det bara om seger då laget behöver poäng i jakten på Bursaspor medan en seger för Trabzon som just nu ligger på femte plats skulle innebära att laget knappar in på sina konkurrenter. Ett oavgjort resultat är nog ett resultat som båda lagen helst slipper då det skulle vara sämsta möjliga scenario.

Klubbarna kommer att mötas för 106:e gången. Av dessa matcher har Besiktas vunnit 44 gånger mot Trabzon som har vunnit 38. 23 gånger har det slutat oavgjort. Besiktas har gjort 144 mål mot Trabzons 116.

Det första mötet lagen emellan under säsongen slutade med 2-0 seger för Besiktas efter mål av Fabian Ernst och Bobo.

***

För Besiktas del väntar derby mot Fenerbahce nästa vecka, vilket betyder att det finns en risk att ett par spelare kan komma att missa den stora fotbollsfesten om man drar på sig ett gult kort i matchen mot Trabzonspor. De spelare som är i farozonen är Michael Fink, Fabian Ernst, İbrahim Toraman och Uğur İnceman. De flesta håller nog med mig när jag säger att det kan bli ödesdigert om både Fink och Ernst skulle missa derbyt nästa vecka. Dessa två var en stor anledning till att Besiktas körde över Fenerbahce i förra matchen med 3-0.