Inför derbyt: Gökhan G tillbaka i träning

De senaste dagarna har handlat mycket om Gökhan Gönüls medverkan i derbyt eller inte. Tidigare har vi rapporterat om att han är tvungen att genomgå en operation men att han själv vill vänta med den till efter Besiktas matchen. En match som han kanske inte ens kommer att spela. Men efter att ha varit borta från träningen i stort sett under hela veckan återupptog Gökhan träningen med sina övriga lagkamrater tidigare under dagen.

Gökhan ser nu ut att kunna spela derbyt på söndag (med sprutor antar jag) för att sedan efter genomgå en operation som kommer hålla honom borta för resten av säsongen. Att han vill satsa allt för klubben är det absolut inget fel på, utan tvärtom. Men förhoppningsvis blir det inte någon värre skada för framtiden.

***

Andra saker att rapportera från dagens träning är att vänsterspringaren Vederson åkte på en smäll men att han sedan fortsatte efter att ha plåstrats om vid sidan om. Anfallaren Gökhan Ünal fick även han en smäll efter en kollision med Diego Lugano men även här handlar det om ingenting allvarlig.

Det märks att det är viktiga matcher som återstår av säsongen då spelarna verkar tända till och med på träningarna.

En som däremot stod över dagens träning var Fabio Bilica som är i behov av vila medan den personliga tränaren Dolu Arslan fortsatte sitt arbete med Ugur Boral och Cristian.

***

Christoph Daum satsade följande elva under träningen; Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Diego Lugano, Bekir İrtegün, André Santos, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Özer Hurmacı, Alex de Souza och Dani Güiza.

Men räkna med Bilica istället för Bekir i mittlåset tillsammans med Diego Lugano till matchen på Söndag.