Inför derbyt: Inbördes möten

Matchen på söndagskvällen blir den 326:e i ordningen lagen emellan. Av dessa matcher så har Fenerbahce vunnit 121 medan Besiktas är precis efter med 120 segrar. 84 gånger har det slutat oavgjort.

Om det är jämnt i antalet segrar för respektive lag så kan man inte säga detsamma om målskillnad där Fenerbahce har ett stort övertag med 440 mål mot Besiktas som har gjort 412 mål.

Ligaspelet

Sedan 1959 har lagen mötts 105 gånger i ligaspelet. Fener har vunnit 37 gånger mot Besiktas 35 gånger. 33 gångar har det slutat oavgjort. Här har Besiktas fördel i målskillnaden med 114 mål på 105.

Matcherna på Kadiköy

Om Fenerbahce har ett stort övertag i de senaste derbymatcherna i ligan så är det ändå bortalaget som har ett stort övertag genom historien. Av de 44 matcher som har spelats på Kadiköy så har Besiktas vunnit 18. 13 gånger har matcherna slutat oavgjort medan Fener bara har vunnit 13 gånger på 44 matcher på sin hemmaplan!

Fem senaste

Fenerbahce har sakta men säkert börjat ”fixa” till statistiken i derbymatcherna på Kadiköy då man inte har förlorat mot Besiktas på de fem senaste matcherna.

Senast Besiktas vann mot Fenerbahce på bortaplan var faktiskt den 17:e april 2005. Imorgon har det alltså gått precis 5 år och 1 dag sedan Besiktas vann, vi (Fener fansen) får hoppas på att detta inte firas med ytterligare vinst.