Inför Kasimpasa – Fenerbahce: Endast seger som räknas!

Fenerbahce kan om laget vinner över Kasimpasa ta över ledningen i ligan om än bara för några timmar då Bursaspor spelare sin match, borta mot Galatasaray senare på kvällen.

Läget

Skadeläget hos Fenerbahce ser mycket bättre ut än på länge då alla spelare förutom Ugur Boral deltog i dagens träning.

De som kommer att missa matchen mot Kasimpasa är avstängda spelarna Vederson och Fabio Bilica. Sätt dock ett frågetecken kring Ali Bilgin och Cristians medverkan i matchen då båda har varit borta från spel under en längre period. Hos motståndarna är det bara den offensiva mittfältaren Andre Moritz som saknas. Brassen är en viktig kugge i hemmalaget som har gjort 9 mål den här säsongen.

Tidigare möten

Söndagens match lagen emellan blir den 16:e i historien. I tidigare matcher har Fenerbahce vunnit 11 gånger, spelat oavgjort 2 gånger och bara förlorat 2 gånger (den senaste kom i höstas då laget kollapsade på hemmaplan och föll med 1-3 inför tomma läktare.)

På dessa 15 tidigare matcher har Fenerbahce gjort 34 mål framåt och släppt in 12 mål bakåt.

Hur kommer Christoph Daum att forma laget?

Det ska mycket till om tysken ändrar om i laget till den här matchen. Bilica är avstängd och kommer troligtvis att ersattes utav Bekir Irtegün. Övrigt kommer laget att se ut som föjande: Volkan Demirel i målet jagar sin sjunde raka nolla, Gökhan G fortsätter till höger trots att han är i behov av en operation men som Daum uttryckte det för ett par dagar sedan ”Om jag fick bestämma så spelar han alla matcher för att sedan lägga sig på operationsbordet” och så tror jag blir även fallet. Diego Lugano fortsätter som vanligt i mitten medan Andre Santos håller till på vänster om försvaret.

På mittfältet kommer troligen Emre och Selcuk att fortsätta centralt trots att Cristian är tillbaka. På kanterna hittar vi Mehmet Topuz och Özer Hurmaci. På topp lagkaptenen Alex i en släpande anfallsroll eller offensiv mittfältsroll om ni så vill medan Güiza (GÖR MÅL!) spelar längst fram.

Kasimpasa?

Har en anfalls duo i veteranen Cenk İşler (36 år) samt talangen Şahin Aygüneş (19 år) som kan fälla de flesta lagen. Dessa två har tillsammans gjort 12 av Kasimpasas 48 mål (Egentligen 42 då 6 av målen har kommit mot Ankaraspor.)

Hos Kasimpasa hittar vi även två gamla Fenerbahce spelare i målvakten Murat Sahin samt backen/mittfältaren Ali Günes.

Kasimpasa tränas av Yılmaz Vural. (Se video med honom här nedan)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=y_kQdSJC_Lo&feature=related]

***

Matchen mellan Kasimpasa och Fenerbahce startar på den lite udda tiden 14.00 (svensk tid).

Sänds som vanligt på Lig TV och kan antingen köpas via Digiturk WebTV eller följas via någon streamsändning på nätet.

Domaren heter Cüneyt Çakır.

Jakten på det 18:e ligaguldet kan börja.