Inför Manisaspor – Fenerbahce: Returmöte i turkiska cupen

Returmöte

Ett prestigeladdat derby mot Besiktas väntar till helgen men innan dess ska laget först och främst kvalificera sig till finalen av turkiska cupen. Förutsättningarna för ett vidare avancemang ser helt klart ljust ut efter 2-0 seger i den första matchen.

Om Fenerbahce lyckas ta sig vidare till finalen har man chansen att vinna turkiska cupen första gången på nästan 30 år!? Laget har varit i final flera gånger de senaste åren men har tyvärr fastnat i en förbannelse. Blir det förändring på det under 2010 och kan laget göra samtidigt något man inte gjort på väldigt länge, att vinna dubbeln?

Skador i backlinjen

Fenerbahce har dragit med skador på ett par spelare den senaste tiden och av den anledningen kom den spelfria helgen mycket lägligt. Det är nu också bekräftat att Semih Sentürk, Fabio Bilica och Gökhan Gönül gör Ugur Boral, Ali Bilgin och Cristian Baroni sällskap på skadelistan och inte kommer delta i returmatchen mot Manisaspor.

Vilket i sin tur betyder att vi kommer att få se ett par nya spelare i backlinjen som annars har gjort ett mycket bra jobb de senaste veckorna efter sex raka nollor. Förhoppningsvis betyder det här inget negativt och att de som istället kommer in gör ett stabilt jobb så att det här inte riskerar att bli onödigt spännande.

Christoph Daum har tagit ut följande 19-manna trupp till matchen; Volkan Demirel, Volkan Babacan, Mert Günok, Diego Lugano, Andre Santos, Önder Turacı, Bekir İrtegün, Gökçek Vederson, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Deniz Barış, Alex de Souza, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Dani Güiza, Gökhan Ünal, Deivid de Souza, Furkan Aydın, och Hasan Erbey.

Här skulle jag gissa på att det blir Deniz Baris som får kliva ner och spela centralt i backlinjen alternativt ute till höger.

Det kan även bli så att Christoph Daum väljer att satsa på Önder Turaci och Bekir Irtegün istället och dessa kan spela både centralt eller till höger. Inga jätte reserver direkt men jag skulle föredra att Bekir tar platsen till höger samtidigt som Deniz får spela bredvid Diego Lugano i mittförsvaret. Önder har inte alls varit bra den här säsongen och agerat väldigt nervöst när han väl har fått chansen.

I övrigt tror jag att Christoph Daum kommer att ställa upp med en stark elva som en förberedelse inför helgen:

Volkan Demirel

Bekir Irtegün Diego Lugano Deniz Baris Andre Santos

Mehmet Topuz Emre Belözoglu Selcuk Sahin Özer Hurmaci

Alex de Souza (K)

Daniel Güiza

Motståndarna

För motståndet står Manisaspor för som även de har hållit nollan i flera raka matcher men har samtidigt inte gjort något framåt utan är det lag i högsta ligan som har gjort minst antal mål, endast 21 fullträffar på 29 matcher har det blivit så här långt och då ska det kommas ihåg att ett par av dessa ”mål” har kommit in WO-segern mot Ankaraspor.

Men laget är trots det inte helt ofarliga och har även ett par spelare i Promise Isaac och Joshua Simpson som kan hitta på saker.

Laget tränas av Reha Kapsal som tog över tränarjobbet efter Mesut Bakkal för drygt två månader sedan. I Manisaspor spelar bl.a. de förre Malmöduon Jimmy Dixon och Gabriel men det är oklart om dessa kommer att spela då de inte alls har fått mycket speltid den här säsongen.

Klart är det att varken Oumar Kalabane, Ersen Martin eller Yiğit İsmail Gökoğlan kommer att delta pga skador.

Matchstart är klockan 19.00 svensk tid (20.00 lokal tid) och huvuddomaren heter Aytekin Durmaz som till sin hjälp har linjedomarna İsmail Şencan och Serkan Akarca samt fjärdedomaren Hüseyin Sabancı.

Matchen sänds på TRT 1 och kan ses om man inte har kanalen hemma antingen via deras hemsida eller via någon av de sidor som erbjuder streamsändningar.