Kval till U19-EM: Turkiet 2-0 Azerbajdzjan

Det turkiska U19-landslaget fick en strålande start i kvalet till U19-EM i Frankrike efter en 2-0 seger över Azerbajdzjan.

Stor matchhjälte blev supertalangen Emre Colak från Galatasaray som gjorde två mål inom loppet av ett par minuter i början av andra halvlek. Den första kom genom en straffspark i den 55:e minuten medan den andra kom bara några minuter senare i den 58:e minuten. Senare i matchen fick  Azerbajdzjan ett rött kort sedan Tarlan Guliyev blivit utvisad i den 70:e minuten.

Den andra matchen i grupp 4 där Turkiet också är spelvärd, mellan Norge och Spanien slutade 1-1. Totalt är det 28 länder indelade i 7 grupper som gör upp om 7 platser till slutspelet i Frankrike som spelas i Juli senare detta år.

Nästa match för Turkiet är om två dagar mot Spanien.

Turkiet 2-0 Azerbajdzjan (0-0)

1-0 Emre Colak, straff (55)

2-0 Emre Colak (58)

Arena: Eskişehir Atatürk
Domare: Antony Gautier (Fransa), Nicolas Pottier (Fransa), Aleksandar Kostandinov (Bulgaristan)

Turkiet: Özkan Karabulut, Okan Alkan, Özgür Çek, Volkan Dikmen, Emrah Yollu, Necip Uysal, İsmail Haktan Odabaşı, Alper Potuk (Dk. 46 Orhan Gülle), Ali Kucik, Emre Çolak (Dk. 73 Soner Aydoğdu), Erkan Kaş (Dk. 46 Onur Karakabak)

Azerbajdzjan: Salahat Aghayev, Gara Garayev, Tarlan Guliyev, Fariz Mammadov, Mirhuseyn Seyidov, Araz Abdullayev, Yasin Yagubzade, Orkhan Hasanov, Tural Isgandarov (Dk. 74 AhHaji Ahmadov), Amit Guluzade, Rahman Hajiyev (Dk. 46 Murad Sattarly)

Matcher och tabell

Turkiet 2-0 Azerbajdzjan

Norge 1-1 Spanien

Azerbajdzjan – Norge

Turkiet – Spanien

Spanien – Azerbajdzjan

Turkiet – Norge

  1. Turkiet, 3 p
  2. Spanien, 1 p
  3. Norge, 1 p
  4. Azerbajdzjan, 0 p