Målvakternas match

Matchen mellan Bursaspor och Galatasaray var en orgie i målchanser eller i missade målchanser kanske man ska säga? Hursomhelst var det två lag som delade på poängen. Ett resultat som ingen av lagen kan vara nöjda med båda tappade mark gentemot Fenerbahce i kampen om ligaguldet.

Bursaspor som tidigare under dagen förlorade förstaplatsen i ligan till Fenerbahce hade chansen att återta den under kvällen men då krävdes seger mot Galatasaray på bortaplan. Nu blev det ingen seger utan en 0-0 match som egentligen borde ha slutat vadsomhelst förut 0-0. För chanser fanns det gott om, men tack vare två storspelande målvakter i Aykut Ercetin hos hemmalaget och Dimitar Ivankov hos bortalaget slutade matchen mållös. Ur en positiv synvinkel fanns det inget förlorande lag på planen men trots det förlorade båda lagen mycket mer än vad man kan tänka sig efter en 0-0 match, speciellt för Galatasaray som nu ligger 6 poäng efter Fenerbahce. Bursaspor däremot som förlorade förstaplatsen parkerar på andraplatsen, bara 1 poäng efter och är med det i högsta grad fortfarande inblandad i kampen om ligaguldet. Fenerbahce som var det vinnande laget den här omgången har nu allting i egna händer och kan med tre raka segrar bli första lag i Turkiet att vinna den turkiska ligan 18 gånger.

***

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dF77YGaflQs]