När vänskapen ska gå först

Ligan går mot sitt slut och liksom när vårkänslorna sprider sig i kroppen börjar nu fotbollskänslorna att sprudla i våra kroppar. Detta innebär att vi alla är lite extra känsliga för externa händelser utanför fotbollen och det är nu om alla tider som alla skribenter kring oss supportrar måste ta sitt ansvar.

Istället för att nu börja hetsa och förstora kringhändelser till fotbollen är det NU fokusen verkligen ska ligga på fotbollen för att slippa en massa tjafs och tråkigheter. Det är nu vi skiter i om det blev slagsmål i omgång 3 eller om det blev ett offside mål i omgång 23. Det är nu vi fokuserar på våra lag och det är nu vi slutför den här säsongen på ett bra sätt.

Vi vet när vi tittar tillbaka att denna säsong har varit mer i Fair Playens andra än tidigare, dock har vi fått bevittna skandalscener också. Vi har sett Diyarbakirspors supportrar spåra ut ett par gånger, vi har sett mynt på planen, vi har sett flaskor på planen, men det kvittar nu, då fokus ska hamna på fotbollen.

Att som en del håller på kalla motståndare för DJUR är fel och är man forumadmin på någon sida bör man verkligen inte kalla sina rivalsupportrar, men framförallt landsmän för DJUR. Att 2 personer bråkat på en arena som tar 24 000 och 1 av dessa medvetet slängt ner sig själv från övre etaget ger INGEN rätten att kalla NÅGON för DJUR. Att dessutom skryta med lögner och se ner på andra lag öppet är helt fel och man bör vakta sina fingerspetsar från att skriva dessa saker.

Tvärtom bör man kanske ta och nämna det fina som vi sett efter Özhan Canaydins avlidande. ALLA arenor har hållit tyst minut för Galatasarays gamla ordförande och dessutom har Galatasaraysupportrarna i och med att Fener kom med en banderoll där man skrev ”VILA I FRID” på Ali Sami Yen APPLÅDERAT sina största rivaler. Hur många gånger har det hänt i Turkiskfotboll? INGEN! Men hur många av er tänker på det så här i efterhand? INGEN! Istället låter ni hat spridas sinsemellan.

Nu är det 7 matcher kvar, Bursaspor går mot att skriva historia, då man som 5:e lag någonsin kan lyckas med bedriften att vinna Turkcell Süper Lig, en liga som endast Besiktas, Fenerbache, Galatasaray och Trabzonspor har vunnit. Förra året var Sivas otroligt nära, men man snubblade på mållinjen. Kommer Bursaspor att bli 5:e laget att vinna eller kommer man snubbla i slutet? Jag vet inte och ingen annan vet just nu hur det kommer att gå.

Dessutom så är jakten bakom Bursa i full gång, 3 lag i form av Besiktas, Fener och Galatasaray jagar Bursa och efter dessa 4 lag ser vi ett Eskisehirspor i topp form mot Trabzonspor som också har hittat formen, med andra ord är det upplagt för spänning!

Kollar vi i botten är det en ruskigt spännande kamp om vilket lag som ska hålla sig kvar i ligan, Sivasspor som imorgon möter Galatasaray ligger 15:e plats, platsen ovanför strecket. På 16:e plats med bara 1 poäng mindre än Sivas har vi Diyarbakirspor. Två lag som strider för sin existens i första ligan, en plats som man verkligen inte vill släppa ifrån sig.

Hoppas nu att ligan slutar i dur och att alla parter kring oss beter sig som människor, det vi alla är!

HEJA TURKISKFOTBOLL!