Spelarbetyg efter matchen mot Kayserispor

Här kommer mina betyg efter helgens match mot Kayserispor. Betygsskalan är mellan 1 till 5, där 1 är katastrofalt dåligt (svårt att få detta) medan 5 är riktigt hög kvalité matchen igenom.

Volkan Demirel – 4

– Hade inte så mycket att göra men var på alerten då få gånger som Kayseri kom igenom. Gjorde bl.a. en fin räddning i slutet av matchen när han räddade ett skott väldigt nära stolpen.

Gökhan Gönül – 4

– Spelar likt resten av backlinjen riktigt bra för stunden. Har man hållit nollan sex matcher i rad så har man gjort något bra. Vi vet vilken högsta nivå GG kan hålla, nu har han också börjat visa upp en jämnhet som vi inte har sett tidigare.

Diego Lugano – 5

– Matchens bästa spelare! Kayserispors skyttekung Makukula fick knappt någon yta att röra sig på. Det fick inte heller någon annat i Kayseri för den delen. Stoppar allting som kommer mot honom just. Fick även kröna sin insats med att göra ett mål.

Fabio Bilica – 4

– Växer flera nivåer när han spelar med Lugano bredvid sig. Gör inte lika många individuella misstag som tidigare under säsongen utan försöker spela mer enkelt. Var dock väldigt när att ställa till det för sig vid ställningen 2-0.

Andre Santos – 4

– Att Santos är bra offensiv har vi sett flera gånger tidigare och det visade han även upp under den här matchen, speciellt i första halvlek. Under den andra halvleken fick vi istället se hans defensiva kvalitéer vilket bådar gott inför framtiden.

Selcuk Sahin – 4

– Gör återigen en grym match. Har Selcuk någonsin varit så här bra som vi har fått se honom de senaste veckorna? Har fortfarande svårt med passningsspelet men vad gör de när han kämpar och täcker ytor för motståndarna. Är även delaktig i det offensiva spelet.

Emre Belözoglu – 4

– Emre var som vanligt inbladad i flera hårda dueller på mittfältet. Spelar kanske ibland med lite för mycket hjärta vilket kan leda till svåra saker på plan men gör i övrigt en riktigt bra match där han tillsammans med Selcuk fullständigt dominerar på mittfältet. Var nära att göra mål i början av matchen.

Mehmet Topuz – 4

– Var på hugget mot sin förra klubb, ibland lite väl ambitiös vid några tillfällen. Gör likt de andra mittfältarna en riktigt bra match främst defensivt men man kan förvänta sig mer offensivt av Topuz som borde använda sin högerfot lite oftare då han har en ruggigt skott.

Özer Hurmaci – 4

– Özer har kanske inte varit känd för att vara någon kämpe men har i de senaste matcherna visat upp en sida som man inte har sett förut då han springer väldigt mycket och verkligen hjälper till i det defensiva spelet. Men även här förväntar man mer av Özer när det gäller offensiva spelet. Men han är fortfarande ung och så länge han gör ett tungt jobb i i defensiven är jag övertygad om att det kommer lossna offensivt med.

Alex de Souza – 5

– Vad ska man säga om legenden? Syns inte mycket men när han väl gör det levererar han som så många gånger förr. Spelar fint fram Gökhan Ünal till 1-0 och ligger sedan även bakom hörnan som leder till 2-0. Hjärnan bakom segern, helt klart.

Daniel Güiza (Ut 28 – Spelade för lite för att betygsättas)

Gökhan Ünal (In 28) – 3

– Visar att han är spelsugen så fort han hoppar in och gör även mål efter att ha varit på plan i fem minuter. Under resten av matchen försöker han med sina löpningar men Fenerbahce är idag inte så pass starka för att man ska få ut mer av Gökhans arbete.

Deniz Baris (In 87 – Spelade för lite för att betygsättas)

Vederson (In 90 – Spelade för lite för att betygsättas)

Christoph Daum – 3

– Det var nog fel att starta med Daniel Güiza då denne hade varit skadad under veckan. Valde rätt anfallare att slänga in när Güiza blev skadad. Daum har annars gjort ett mycket bra arbete med det defensiva spelet i Fenerbahce och är kanske den stora anledningen att laget har hållit nollan i sex raka matcher.

12:e spelaren – 5

– Nästintill fullsatt och 12:e spelaren gjorde allt i sin makt för att stötta laget som behöver viktiga poäng i jakten på Bursaspor.