Spelarbetyg: Fenerbahce 1 Besiktas 0

Här kommer spelarnas betyg efter matchen mot Besiktas där 1 är sämsta betyget vilket innebär katastrofalt dåligt (svårt att få detta) medan 5 är riktigt bra, om inte världsklass så riktigt hög klass i Turkiet.

***

Volkan Demirel – 5

Har återigen väldigt lite att göra, tack vare det fina försvarsspelet men får ändå en femma i betyg tack vare straffen där han sönderläser Bobo helt och hållet. Ett praktexempel på hur en straffräddning skall se ut.

Gökhan Gönül – 4

Gökhan är skadad och måste opereras men han ville så gärna spela det här derbyt att det fick vänta tills efter matchen. Kommer nu med stor sannolikhet att vara borta för resten av säsongen. Det Gökhan visade upp under matchens första halvtimme var riktigt bra då han gång på gång tillsammans med Mehmet Topuz oroade på högerkanten. Tröttnade mot slutet, hämmad av skadan men gjorde en ändå ett bra defensivt arbete.

Diego Lugano – 5

Vad ska man säga? Diego Lugano har varit riktigt, riktigt bra de senaste veckorna. Kanske beror det på VM som väntar runt hörnet? Är den självklara ledaren i backlinjen som inte släpper ifrån minsta meter till motståndarna. Besiktas hade bara ett skott på mål och det var straffsparken. Är även inblandad i en straffsituation när bollen tar på hans armar men inget som drar ner betygen.

Fabio Bilica – 2

Ska egentligen ha ett högre betyg då han spelar väldigt bra tillsammans med Diego Lugano i mittförsvaret. Det som drar ner betyget är att han ibland kan få för sig att göra onödiga saker, som att dra Toraman i håret och sparka sönder straffpunkten. Orsaker även straffsparken då han kommer alldeles för sent och drar ner Ugur Inceman efter att denne avslutat.

Andre Santos – 5

Om Santos inledde den här säsongen genom att spela väldigt offensivt och riskfyllt så håller han på att avsluta säsongen med att spela väldigt defensivt och balanserad. Rodrigo Tello hade ingen chans mot Santos som raderade ut honom helt och hållet. Kom även upp i anfall speciellt under den första halvleken men Besiktas högra press under andra halvlek tvingade honom att täcka upp ytor bakåt vilket han gjorde mycket bra.

Mehmet Topuz – 4

Kämpar och sliter under hela matchen. Var tillsammans med Gökhan ett ständigt orosmoment på högerkanten under första halvleken. Var likt resten av Fenerbahce tillbaka pressad under den andra halvleken men det skötte han elegant genom att spela bra defensivt. Kom även runt på kanten vid ett par tillfällen i slutet av matchen som var nära att resultera i mål.

Emre Belözoglu – 4

Den lille mittfältskämpen gör också han en bra match. Likt hela laget så var de bättre under första halvleken offensivt för att under den andra halvleken vara bättre defensivt. Var hela tiden i händelsernas centrum där han både gav och fick ta emot smällar.

Selcuk Sahin – 4

I Cristians frånvaro har Selcuk verkligen växt en aning och har nog aldrig varit så här stabil som han har varit de senaste veckorna. Det är verkligen nu han skall visa att han förtjänar en ordinarie plats i laget och det gör han verkligen. Kompletterar Emre på ett bra sätt och var även den som låg bakom målet när han jobbade fram bollen och spelade den till Alex som satte 1-0 .

Özer Hurmaci – 3

Den tekniska mittfältaren springer återigen mest av alla under första halvleken och hade förmodligen gjort det även under hela matchen om han inte blivit utbytt en kvart före slutet. Är inblandad i flera kombinationer under den första halvleken men kommer också ibland fel i situationerna men det kan bero på dålig kommunikation. Under den andra halvleken ser han väldigt vilsen ut och blir också med all rätt utbytt. Men han är ung och har mycket kvar att lära. En blivande klasspelare i mina ögon.

Alex de Souza- 5

En av matchens giganter. Avgör derbyt redan efter någon minut när han placerar in bollen bakom en chanslös Rüstü. Har sedan ett par andra chanser men bollen vill inte gå hans väg. Lagkaptenen har verkligen vaknat till liv i slutet av säsongen och ligger bakom Fenerbahces framgångar de senaste veckorna. Låg själv bakom avancemanget till cupfinalen, låg också bakom vinsten över Kayserispor med sina två assist och ligger nu bakom segern mot Besiktas med matchens enda mål.

Daniel Güiza – 3

Har ett läge i början av matchen där det bara ska bli mål. Är inte så delaktig i spelet som man önskar att han skall vara. Springer och försöker skapa chanser åt både sig själv och andra men jag håller fortfarande fast vid att Güiza inte är den spelartypen av anfallare som Fenerbahce behöver. Spelar ingen roll hur många mål han gör.

Vederson – (Spelade för lite för att betygsättas)

Semih Sentürk – (Spelade för lite för att betygsättas)