TFF stoppar Turkiskfotboll

Turkiska Fotbolls Förbundet sjunker bara lägre och lägre i anseende efter att Özgener tog över efter Dogan. Dogan som fick fotbollen framåt i Turkiet har ersatts av Özgener vars stab idag bevisar hur inkompetent den är och hur falsk den är genom att inte ge Bilica något straff för att han 9 gånger förstår planens straffpunkt genom att sparka på den. Han borde fått 9 gula kort för sitt agerande, men inte. För domaren säger efter att ha fått höra om skandalen att Bilica fick det gula kortet på grund av denna arkeologiska utgrävning och inte för tacklingen på BJK spelaren som leder till straff.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hdWePhrkeYo]

Det äckliga med hela händelseförloppet är hur domaren efter order från TFF ändrar sin story och anledning för kortet, för att Bilica och Fener inte ska få något straff efter matchen väljer TFF att styra upp domarens historia och efter ett snabbt samtal med domaren ser man till att domaren till media säger att Bilica får kort för att han sparkar sönder straffpunkten, när han i själva verket gav det gula kortet för tacklingen.

Att TFF nu i efterhand inte heller ger något straff är otroligt, om Cassio Lincoln får gult kort för att han trixxar på en fotbollsplan och stängs av i 2 matcher, borde Bilica som står för årets skandal få åtminstone 5, men inte. TFF väljer att strunta i händelsen och det ska bli intressant att se om andra lag väljer att agera på samma sätt. För nu får man för bara ett gult kort sparka sönder fotbollsplanen hur som helst.

Det börjar nu bli uppenbart hur TFF och domarkåren agerar och det är positivt att experter påtalar problemen, för det är otroligt hur uppenbart det är vad TFF vill få igenom, så tyvärr Bursa. Eran chans att vinna i år är väldigt liten…