Turkisk fotboll synar guldkampen: Vilka matcher återstår för topplagen?

De var 18 lag från början som hade en teoretisk chans att vinna ligan. Dessa 18 blev till 4 de senaste veckorna och efter helgens omgång är det bara 3 lag som fortfarande har en chans att vinna ligan. Störst chans av dessa har fortfarande Fener och Bursa medan det ser tuffare ut för Galatasaray som måste lita på att lagen där framme tappar poäng.

1. Fenerbahce 67 p

Eskisehirspor (H)

– Möter Trabzonspor under måndagskvällen. Har hamnat i en negativ trend och halkat ner till 8:e plats i ligan. Fener har revansch att kräva efter höstens förlust med 2-1 på bortaplan. Det ska mycket till om laget ska förlora några poäng här inför fullsatta läktare samt att laget är med och kämpar om guldet.

Ankaragücü (B)

– Svår bortamatch. Ankaragücü är ett helt annat lag nu än när lagen möttes i December förra året då det blev seger med 3-2. Sedan dess har klubben värvat flera intressanta spelare som Geremi, Rothen och Vittek. Fener är favoriter men hemmalagets stjärnor vill nog visa upp sig mot ett bra lag. Lägg därtill att laget bara har förlorat två gånger på 14 matcher och bara två gånger på hemmaplan den här säsongen.

Trabzonspor (H)

– Spelar mot ”Es, Es” under måndagskvällen. Fener vann förra mötet lagen emellan och ska innan det här mötet även spela en cupfinal (6:e Maj) mot just Trabzon. Hur Trabzon kommer att ”uppträda” beror mycket på hur det går i finalen av turkiska cupen. Dessutom jagar laget fjärdeplatsen som just nu innehas av Besiktas. En tuff motståndare helt klart.

2. Bursaspor 66 p

Kayserispor (H)

– Bursa spelar förmodligen den bästa fotbollen i Turkiet just nu och kommer att som vanligt trycka på mot Kayseri. Bör vinna inför hemma fansen om laget inte hamnar i någon svacka de sista veckorna. Mycket nerverna som står på spel nu, kan spelarna övervinna den?

– Ankaraspor (B)

Laget får tre gratis poäng vilket kommer sätta press på konkurrenterna (speciellt för Fenerbahce) som i samma omgång möter Bursas broderlag i form av Ankaragücü. En mycket intressant omgång.

– Besiktas (H)

Besiktas har inget kvar att spela för förutom äran. En plats i Europa nästa år är säkrad. Jag kan inte tänka mig att spelarna använder sig av ”Fener kan vinna ligan om vi slår Bursa” som en tändväska. Inte nog med det, fansen kommer att kräva en läggmatch också.

3. Galatasaray, 61 p

Istanbul B.B.(B)

– Galatasaray kommer att ge allt för att försöka fixa det här men kan även om laget besegrar IBB vara borta från guldstriden till nästa omgång. Allting hänger på hur det går i Bursa- och Feners matcher.

Antalyaspor (H)

– Ska givetvis vara favoriter men hur är det med moralen om man är borta från guldstriden?

Genclerbirligi (B)

– Samma sak här. Är laget fortfarande med i guldstriden kommer man att ge allt men om man inte är det finns det inte mycket mer än äran att spela för. Dessutom vill nog Genclerbirligi med Labinot Harbuzi avsluta snyggt med en seger inför hemma fansen.