Turkiska målskyttar i Tyskland!

Under lördagen var det flera spelare med turkisk bakgrund som gjorde mål runt om i Europa.

***

Vi börjar i Tysklands andra division, Bundesliga 2 där Abdulkadir Özgen blev målskytt för sitt Aachen. I Paderborn gjorde Mahir Saglik comeback efter att ha varit borta från spel i drygt en månad. Han blev stor matchhjälte i 3-2 segern med sina två mål. Det var Mahirs 14:e mål för säsongen.

I Bundesliga fick unge Burak Kaplan chansen från start i Leverkusens segermatch över Hannover 96 med 3-0. Burak tackade för förtroendet genom att göra mål, han blev även senare utbytt i matchen. Det var för övrigt hans andra mål på lika matcher i Leverkusens A-lag den här säsongen. 20-årige Burak Kaplan har annars den här säsongen hållit mest till i Leverkusens andra lag som spelar i en av regional serierna i Tyskland där det har blivit 7 mål på 24 matcher för honom.

En annan som gjorde mål i Bundesliga också var Ümit Korkmaz som gjorde mål för andra matchen i rad för Eintracht Frankfurt. Ümit som är född och uppvuxen i Österrike har som bekant valt att representera det österrikiske landslaget.

***

Veteranen Hakin Yakin som bl.a. spelar tillsammans med Gökhan Inler och Eren Derdiyok i det schweiziska landslaget gjorde även han mål för andra helgen i rad. Yakin spelar för tillfället i Luzern,

***

En tredje spelare med turkisk bakgrund som gjorde mål för andra helgen i rad var Fatih Atik som gjorde sitt 7:e mål för säsongen när Tours i Ligue 2 spelade 1-1 på hemmaplan mot Vannes. Fatih är en 25 årig mittfältare som är född och uppvuxen i Frankrike.