Två olika världar

Ikväll inleds omgång 31 i Turkiet med fyra matcher på tapeten. För två av lagen som spelar ikväll handlar det om vinna eller försvinna. Det ena laget måste vinna för att fortfarande ha en chans att vinna ligan medan det andra laget måste vinna för att inte åka ut. Snacka om helt olika världar.

***
Besiktas ligger hela 8 poäng efter Bursaspor och har fortfarande en teoretiskt chans att vinna ligan men då måste det bli seger över Sivasspor på hemmaplan. Om laget skulle därmed förlora medan de andra topplagen också tappar poäng så finns det en chans med men då krävs det något som förmodligen hade gått till historien.

***

I botten av tabellen kämpar Denizlispor för sin överlevnad i Turkcell Süper Lig. Laget är 9 poäng efter Sivasspor med 12 poäng kvar att spela om. I kvällens hemmamatch mot Ankaragücü krävs det alltså seger om laget överhuvudtaget ska ha någon möjlighet att spela sig kvar i högsta ligan till nästa säsong. Skulle det dock bli förlust kan man börja förbereda sig inför minst en säsong i Bank Asya.

***
Övriga matcher ikväll är mellan Kayserispor – Manisaspor och Genclerbirligi mot Antalyaspor där båda hemmalagen har börjat vinna igen och är också favoriter till att göra det ikväll igen.