U19: Truppen till "Elite Round"

Det turkiska U19 landslaget har under nästa vecka chansen att upprepa U17 landslagets bedrift och kvalificera sig till U19-EM som går av stapeln i Frankrike mellan den 18:e till 30:e Juli.

Turkiet är värd för grupp 4 där även Spanien, Norge och Azerbajdzjan. Spelplats för gruppen kommer att vara i staden Eskisehir där matcherna kommer att spelas på Eskisehir Atatürk stadion samt Anadolu Üniversitesi.

Förbundskaptenen Kemal Özdeş har tagit ut följande trupp; Erkan KAŞ, Ali KUÇİK, Orhan GÜLLE, Necip UYSAL (BEŞİKTAŞ A.Ş.), Eren ALBAYRAK, Muhammet DEMİR, Anıl SARAK, İsmail Haktan ODABAŞI (BURSASPOR), Emre ÇOLAK, Emrah YOLLU, Eray İŞCAN (GALATASARAY A.Ş.), Okan ALKAN, Recep Berk ELİTEZ, Gökay Iravul (FENERBAHÇE), Mahmut BOZ, Özkan KARABULUT (GENÇLERBİRLİĞİ), Alper POTUK (ESKİŞEHİRSPOR), Volkan DİKMEN (KAYSERİSPOR), Özgür ÇEK (MKE ANKARAGÜCÜ), Onur KARAKABAK (MERSİN İDMAN YURDU), Soner AYDOĞDU (HACETTEPESPOR), Metin UÇAR (KASTAMONUSPOR), Engin BEKDEMİR (PORTO).

Flera av spelarna var med i U17-VM där Turkiet tog sig till kvartsfinal. De som sticker ut i mina ögon är Necip Uysal som redan har blivit uttagen i det turkiska A-landslaget samt spelat flera matcher för Besiktas i ligan, Bursaduon Eren Albayrak och Muhammet Demir, den sistnämnda är en stor anfallstalang, större än Sercan Yildirim vill jag påstå.

Emre Colak är en offensiv mittfältare som har fått chansen i ligan den här säsongen. Recep Berk Elitez är en stor målskytt på ungdomsnivå och Engin Bekdemir som är en offensiv mittfältare med känsliga fötter. Dessutom innehåller truppen flera andra talangfulla spelare från Anadolu klubbarna som har fått gott om speltid i högsta ligan den här säsongen.

28 länder är indelade i sju grupper där gruppettorna tar sig till U19-EM dit Frankrike är redan direkt kvalificerat då de är värdnation. Turkiet har en trupp som med flera spelare som har känt på A-lags fotboll och bör ha därför stora chanser att ta sig vidare. Men för att göra det krävs nog ett bra resultat mot Spanien som oftast är bra i de här sammanhangen.

Spelschema

14.04.2010 Norge Spanien
14.04.2010 Turkiet Azerbajdzjan
16.04.2010 Norge Azerbajdzjan
16.04.2010 Spanien
Turkiet
19.04.2010 Turkiet Norge
19.04.2010 Azerbajdzjan Spanien