22:30 – Lagen kvar på SS

Filmerna från Kadiköy är väldigt tråkiga att se, utanför arenan skanderas Aziz Istifa för fulla halsar och polisen arbetar för att skingra mobben som nu har bildats och som vakar utanför arenan. Folk ur styrelsen har inte kunnat lämna arenan och det har heller varken Fenerbahce eller Trabzonspor som lag kunnat göra då säkerheten inte är säkerställd utanför arenan.

Tack och lov har mobben utanför arenan inte tagit till mer våld än nävar, glas och stenar, inga Molotovs utanför arenan mot polisen. Missnöjet är dessutom riktat mot föreningen och styrelsen och inte mot Polisen, vilket gör vandalismen och bråket utanför arenan lite mildare. Dock är supportrarna väldigt upprörda och det märktes tydligt efter den annonseringen som innebar att supportrarna fick en bild av den riktiga världen och inte i den påhittade värld som annonsören först skapade i alla supportrars huvuden.

Man ser på bilder hur folk tuttar på allt som går att bränna och på läktaren brinner det nu en hel del, mitten av enda långsidan är i lågor och brandkåren arbetar febrilt för att släcka elden som inte är lätt att hantera då plast är svårt att släcka. Helt ofattbart att folk gick förbi eldarna till en början och slängde i papper, stolar, flaggor och tröjor, något man kunde se på Ligtv´s bilder…