Bittert för Alex de Souza

Det såg ut som om det äntligen skulle bli en vinst i cupen för Fenerbahces lagkapten Alex som själv såg till att ge sitt lag ledningen efter ett mycket snyggt mål i början av andra halvleken. Men som vanligt när det gäller Fenerbahce och cupfinaler så lyckades Trabzonspor vända och vinna till slut.

Som jag skrev innan matchen så har Alex varit med och förlorat cupfinaler tidigare och gårdagens var hans fjärde i karriären. Har inte riktigt bra koll på hur det ser ut men frågan är om han inte är den spelaren som har gjort det flest gånger?

Även om man inte ska grubbla sig allt för mycket över den här förlusten så måste det ändå kännas bittert för honom att förlora fyra finaler av fyra möjliga.

Och frågan är om det kommer fler chanser för den legendariske brassen vars kontrakt går ut nästa år? Någonting säger mig att han under sitt sista år på kontraktet (om han inte förlänger det) kommer att äntligen få lyfta pokalen. Men dit är det fortfarande långt kvar, först ska den här säsongen avslutas på bästa sätt.

***

Under helgen är det ligamatch igen, borta mot Ankaragücü. Bursaspor har tre gratis poäng att hämta i Ankaraspor matchen så därför är det mycket viktigt att Fenerbahce tar hem tre poängen så att man fortsatt har allting i sina egna händer i sista matchen, mot just Trabzonspor.

Och jag tror så här att om laget skulle klara av att vinna mot Ankaragücü på bortaplan (som bara har förlorat två gånger på hemmaplan den här säsongen och bl.a. slagit Galatasaray med 3-0) så är jag övertygad om att man slår Trabzonspor i sista matchen för de har ”gjort sitt” för säsongen efter cup segern och kommer nog bara spela av de matcher som är kvar. Och DÅ kan Alex de Souza istället få höja den mest prestigefyllda pokalen i turkisk fotboll, nämligen ligatiteln, något som han för övrigt har gjort två gånger tidigare!