Dags för nästa lyft

Galatasarays nya arena, Aslantepe, växer så det knakar. Det är sjukt spännande att följa projektet och riktig mumma att få följa utvecklingen del för del. Idag gick GS.org ut med informationen om att det är dags att sätta upp nästa stora takhållare och enligt rapporterna är över 90 % av skelettet för arenan klar, vilket är riktigt kul att höra.

Med detta dygnetrunttempo väntas man vara klara med skelettet inom någon månad vilket innebär att man därefter börjar med allt detaljarbete. Man har på varje dom undre våningarna redan börjat med detta och jag såg så sent som i dagarna en bild från ventilationstrummor som installerats för resturanger på arenan.

En nyhet för mig var att se hur det övre etaget har utformats, nämligen som så att den inte är rak, utan att man har en vågformad övre läktare likt Emirates, alltså flera bänkrader i mitten av läktaren och på kanterna och färre bänkrader vid hörnen.

Den enda raka fundering som jag har är vart bortalagets supportrar kommer att få sin plats på Ali Sami Yen. Arenan är sluten och inte som någon annan arena i Turkiet att man har olika sektioner. Antagligen har man en smart lösning på bortasupportrarnas plats, men tyvärr har inte jag hittat information vart dom kommer att hålla till. Man vill ju inte ha dessa nära barnfamiljer och heller inte speciellt nära vanliga supportrar då bortafans ofta tenderar att ställa till med oreda i Turkiet.

Men men, den som lever får se!