De Turkiska lagen i Europa nästa säsong – CL

Bursaspor är redan klara för CL-gruppspelet eftersom man vann ligan. Fener slutade på en andra plats och får kvala in till Champions League. Tio poäng därefter hittar vi Besiktas och Galatasaray som får kvala in till Europa League, det gör man tillsammans med Trabzonspor som vann den turkiska cupen.

CL-Bursaspor – Har sämst rankningspoäng i gruppspelet och hamnar därmed i Pot4 i CL gruppspelet.

Bursa kommer få det svårt, vilken grupp det än blir, då man är i pot4.

CL Kval – Fenerbahce –  Hoppar in i tredje kvalrundan där man är seedad och kan få möta, Celtic, Unirea,PAOK, Young Boys eller Gent. Inget av dessa lag ska väl vara något stort hinder för Fener. Men mardröm vore väl grekiska PAOK-Selanik. Om man skulle gå vidare här ifrån så går man till fjärde och sista kvalrundan. Om man blir toppseedad eller oseedad är för tidigt att säga, beror helt på om Zenit skulle gå vidare eller inte. Åker Zenit ur i den tredje rundan, blir vi seedade. Om inte, så kan vi ställas mot Sevilla, Bremen, Spurs, Ajax eller Zenit. Blir Fener Toppseedad kan man ställas mot Dynamo Kiev, Braga, Sampdoria eller Auxerre.  Mardröm vore Spurs, Sevilla och Dynamo Kiev.  Och når man gruppspelet blir man i pot3.

Drömgrupp för Fenerbahce skulle vara(OM MAN TAR SIG HIT) : Från pot1: AC Milan, Har man kvar denna ledning och fortsätter ”satsa” som man gör blir detta en storflopp nästa säsong.  Både i ligan samt i CL. Man har köpt in en oerfaren tränare  i  Allegri (Jaja, blir officiellt snart), blir flipp eller flopp.

Från Pot2: Valencia. Sålt deras kung i David Villa, samt jätten Zigic. Mycket talar för att David Silva eller Mata lämnar. Kommer bli betydligt svagare utan dessa herrar. Med tanke på deras trassliga ekonomi, så är man tvungen att köpa in budgetspelare, vilket inte kommer hålla i CL.  T.ex. Mehmet Topal och Feghouli.  Dessutom ryktas det om att Valencia vill ersätta David Villa med Güiza, vilken dröm 🙂

Och i Pot4: FC Köpenhamn. Givetvis tänker jag geografiskt.  Hade varit en dröm att se Fenerbahce live,  bara att ta färjan över!

Feners drömgrupp:

1. AC Milan

2. Valencia

3. FENERBAHCE

4. FCK

Givetvis har vi ett jobbigt kval att ta oss förbi, men med rätt värvningar och en skadefri trupp så klarar Fenerbahce det!