Fener går in i tredje rundan

Det blir en kort semester för spelarna då tredje omgången i kvalet till Champions League drar igång redan den 27:e Juli.

Den första matchen kommer att spelas mellan 27:e till 28:e Juli medan returmötet sker veckan därpå. Möjliga motståndare för Fenerbahce i den tredje omgången är Celtic, PAOK, Young Boys, Gent och Sporting Braga.

Om Fener skulle gå vidare till fjärde omgångar kan man ställas mot lag som Sampdoria, Sevilla, Werder Bremen, Zenit, Tottenhamn eller Ajax. Vinnarna från den fjärde omgången går sedan in i gruppspelet dit Bursaspor är direkt kvalificerat. Om laget nu skulle missa en plats i Champions League gruppspelet så väntar den sista kvalomgången i Europa League.

De övriga turkiska lagen i Europa nästa säsong

Bursaspor – Champions League (Gruppspel)

Trabzonspor – Europa League – (Sista kvalomgången)

Galatasaray – Europa League (Tredje kvalomgången)

Besiktas – Europa League (Andra kvalomgången)