Fenerbahce 1 ONUR KIVRAK 1

Fenerbahce hade tidigare under kvällen chansen att bli mästare för 18:e gången men trots ett stort bollinnehav samt massor med målchanser ville bollen inte in. Två gånger tog bollen i målramen och jag vet inte hur många gånger Trabzonspors målvakt Onur Kivrak stod i vägen.

Precis som jag anade innan matchen så rivstartade Fenerbahce och det dröjde inte länge förrän Onur Kivrak i Trabzonmålet hade massor med att göra. Men trots massor med målchanser skulle det dröja till den 14:e minuten innan Daniel Güiza hittade rätt.

Men Fenerbahce skulle inte behålla ledningen så värst länge visade sig ut utan Trabzonspor stack upp i en kontring som avslutades i mål av Burak Yilmaz. Efter matchen avslöjade Burak att det var meningen som ett inlägg men en felplacerad Volkan Demirel samt ett försvar ur balans hade inte så mycket att göra än att se kvitteringen bli ett faktum.

Efter målet försökte Fenerbahce återigen dra upp på tempot men lyckades inte få in något ytterligare mål.

Till den andra halvleken hoppas man på eventuella ändringar av Christoph Daum men ingenting hände förrän till den 65:e minuten då han gjorde ett dubbelbyte. Innan dess hade Fener stora delen av bollinnehavet och kom också till målchanser men antingen gick bollen utanför eller så stod Onur i vägen.

Mot slutet av matchen så gjorde han äntligen ett byte alla väntade mot. Daniel Güiza gick ut och Gökhan Ünal kom in. Men det var för sent. Även om Fenerbahce tryckte på för fullt lyckades man aldrig få in bollen och förlusten var ett faktum.

***

Som ni har kunnat läsa här nedan så annonserades det i högtalarna om att Besiktas hade kvitterat i Bursa vilket fick både fansen och spelarna (som slutade att spela) att tro guldet var bärgat men tyvärr var detta felaktigt och jag hoppas verkligen att den personen som ligger bakom det här straffas rejält.

För vad  hade kanske hänt om detta inte hade inträffat. Hade Fener kommit till en sista avslut? Hade det blivit mål på det avslutet? Det finns mycket om men att sådant här inträffar är ett STORT FIASKO! Det går inte att bli något annat än förbannad.

***

Fenerbahce 1-1 Trabzonspor (1-1)

1-0 Daniel Güiza (14)

1-1 Burak Yilmaz (23)

Varningar: Colman, Giray (Trabzonspor), Bilica (Fenerbahçe)

Stadion: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Domare: Yunus Yıldırım , Baki Tuncay Akkın , Alper Ulusoy
Hemmalaget: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano , Bilica , Vederson , Mehmet Topuz , Emre , Selçuk  (Christian min. 65), Özer  (Deivid min. 65), Alex , Güiza  (Gökhan Ünal min. 83)
Bortalaget: Onur, Serkan  (Yattara min. 86), Giray , Egemen , Cale , Selçuk , Engin , Colman , Alanzinho  (Murat Tosun min. 74 ), Burak  (Ceyhun min. 57 ), Umut