Fenerbahce bygger nytt!

Under gårdagen var det ett stort mediepådrag på Düzce Topuk Yaylası Tesisleri där Fenerbahce har planer på att bygga en gigantiskt sportanläggning med bland annat fotbollsplaner, restauranger m.m. Anledningen till det stora mediepådraget var att det fanns personer från Fenerbahces ledning samt representanter för området på plats som besökte och talade om anläggningen.

President Aziz Yildirim sa bland annat att det klubben var väldigt besvikna över att ha missat ligaguldet men att man med den här anläggningen vill vara en förebild för övriga Turkiet. Han sa också att när anläggningen blir klar så kommer Fenerbahces alla idrotter att utövas på platsen. ”Efter att ha tränat här så kommer laget att kämpa i turneringar ute i Europa”.

Düzce guvernören Bülent Kılınç sa att Fenerbahce kanske missade att bli mästare i fotboll men att klubben blir med den här anläggningen ”mästare bland anläggningar” i Turkiet.

Detta är som sagt ett mycket stort arbete på flera tusen kvadratmeter där klubben kommer att bygga allt en idrottsutövare kan tänka sig att ha för att på bästa sätt förbereda sig för tävlingar. Det kommer att finnas ett fitnesscenter, turkisk bad, promenad- och jogging slingor, solarium, frisör och mycket, mycket mer.

För att se bilder från projektet, se här eller här!